onsdag 30. september 2015

Koke poteter nypotet

Koke - og trekketiden varierer selvfølgelig etter størrelsen. Saltkoking: Legg potetene i et kokekar med salt (5g til kg poteter ). Hell på så mye vann at potetene så vidt dekkes. Perpekt til tapas, eller til pikniken. Det er flere faktorer som spiller inn når man skal koke poteter : hvilken type potet det er ( nypotet , mandelpotet osv.) og om man koker med eller uten skall.


Fordelen med å koke poteter med skallet på er at da beholder man flere av mineralene og vitaminene som finnes i poteten. I dag finnes det flerfoldige ulike typer, og noen av sortene dyrkes bare i Norge. Det er ikke vanskelig å koke , steke eller bake poteter – og med de rette triksene i ermet får du et vellykket og smakfullt resultat! Enkelte poser med poteter tar dobbelt så lang tid å koke som det står på pakken.


Matkontrollen har sjekket koketid på poteter. Ja, noen ganger er det enkleste det beste. Og i sommervarmen passer det bra å gjøre minst mulig. Så enkelt, så perfekt.


Den vanligste sorten er Ostara. Velkjente potetretter er potetstappe, raspeballer, frityrstekte potetstrimler (pommes frites) og flak. Man kan også bruke den i potetpannekaker, fløtegratinerte poteter og potetsalat. Annapoteter er en arbeidskrevende fransk potetrett. Hjemme bruker man jo kjele når man friterer, så da er det best å koke før man friterer på lav varme.


Melne poteter sprekker lett ved tilberedning, og bør kokes med forsiktighet. Norske poteter = norske arbeidsplasser. Absolutt hele poteten brukes hos HOFF.


Også til å skape norske arbeidsplasser. I Norge trenger du ikke være redd for å bli sjuk av å spise bløtkokt egg. Siden poteten kom til Norge med potetprestene for evigheter siden har poteten vært en grunnstein i norsk kosthold.


Men det er kanskje ikke alle som vet at bak potetnavn som Beate, Pimpernel, Asterix og Kerrs Pink skjuler det seg ulike egenskaper og anbefalinger til tilberedning. Rekemiks til bakte poteter 2g rensede reker, ss smør, ss hvetemel, ca. Lag en tykk hvit saus av smør, mel og fløte og la den koke noen minutter. Bland i reker og smak til med salt og chilisaus.


Fyll potetene med stuingen. Strø gjerne over finrevet ost og pynt med en reke og. Det går selvsagt an å halveis koke poteter før man putter dem i ovnen.


Må ta av meg hatten for denne metoden. Blir så bra at det blir godt selv om jeg ikke bruker noe særlig med krydder. Bare salt og pepper holder i massevis. Tilsett rømmen i stekepannen og la den koke litt. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og eventuelt litt revet sitronskall.


Legg opp poteter og kål på tallerkenen med laksen over og ha rømmesausen rundt. Tips: Nykålen kan godt byttes ut med spisskål. De beste lakseoppskriftene finner du her. Det blir dyrt, men den første smaken av poteter fra Reddal, den må vi ha med oss, sier Pedersen.


Hun skal koke potetene og ha flesk inntil. Det samme skal Bjarne Thygesen. I et kosthold uten animalsk mat, veganisk kost, kan poteten faktisk være med på å øke proteinkvaliteten.


Den inneholder nemlig mer av aminosyren lysin som korn er fattigere på. Poteter inneholder kvalitetsprotein. I et plantebasert kosthold sier vi gjerne at korn må kombineres med bønner for at proteinkvaliteten skal bli tilfredsstillende. Fløtestuede poteter kan serveres til så mye, eksempelvis til roastbiff, kylling, kalkun og kokt skinke for å nevne noe.


En grønn salatbolle ved siden av er meget godt. Lag store porsjoner med gratinerte poteter , da erfaringen tilsier at det går mye, mens tilbehøret drøyes! Slik får du perfekte poteter. Nypotet i salat er fantastisk sommermat.


Easily share your publications and get them in front of Issuu’s.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg