onsdag 23. september 2015

Fryse morsmelk isbitposer

Da kan du tine etterhvert som du trenger. Det foresvever meg å være kjekt å fryse ned porsjonspakker med morsmelk til grøten i sånne isbitposer som flere av dere har nevnt. De gangene jeg pumper en gang i løpet av dagen: Fryser ned.


Vel å merke et år gammelt innlegg. Men ønsker fremdeles å legge til følgende: Jeg sliter veldig med å holde kjeft. Hvis du skal begynne å jobbe igjen, skal på trening eller bare vil gi partneren din en måte å mate babyen på, slik at du kan få sove, kan du pumpe ut brystmelken og lagre den slik at babyen din kan få den når du ikke er der. Utpumpet melk beholder de fleste av de helsebringende egenskapene, så hvis du må stå over en amming, er det mye bedre for babyen enn en hvilken som helst.


Kan man oppbevare morsmelk i vanlige brødposer? Hva oppbevarer man morsmelk i om det skal fryses ned og brukes i mat? Dere som fryser mm i isbitposer. Miksmaster Flørter med forumet.


Gjør du det på denne måten, trenger du ikke nødvendigvis tilsette like mye vann som ved bruk av isbitposer. HOLDBAR I MÅNEDER. Legger du isbitene i en fryser som holder minst -18C, er holdbarheten måneder. Det kan derfor være lurt å ikke fryse for mye av gangen, så unngår du å fryse inne med tomatpuré du ikke får brukt.


Morsmelk kan håndmelkes eller pumpes ut og settes i kjøleskap eller fryser til det skal brukes. Du forlenger holdbarheten på morsmelk ved å sette utpumpet melk direkte i kjøleskap eller fryser , bruke lufttette beholdere, og være nøye med hygiene og rengjøring av beholdere og pumpeutstyr. Jeg tenkte å fryse ned morsmelk for å kunne bruke senere, og i den forbindelse har jeg et par spørsmål: Hvor lenge kan morsmelk ligge i fryseren? Hva bør jeg oppbevare melken i? Du kan fryse morsmelk. Ifølge offentlige retningslinjer anbefales det at melk til fullbårne barn oppbevares i dypfryser på -grader i inntil seks måneder.


Oppbevaringstidene har noe strengere krav for premature og syke nyfødte. Til disse barna bør ikke melken lagres mer enn tre måneder, sier Sigstad. Det må nok desverre kastes. Når melken varmes opp øker sjansen for at bakteriene gror, så sjansen for at den melken kan bli dårlig øker da. Morsmelk inneholder viktige enzymer som er bra for barnets fordøyelse.


Men du kan fryse ned morsmelken din i isbitposer , slik at det blir små og lette å tine. Dette skyldes enzymene i melka. Enzymet lipase har skylden for at morsmelk som har vært fryst og tint kan lukte oppkast eller såpe. AnonymBruker skrev: Nei Anonymkode: 27e28.


Media har ikke skrevet mer om dette så regner med at han må være i trygge hender hos barnevern da. Sv: frysing av morsmelk Fikk bekjed på morsmelksentralen at jeg skulle fryse umiddelbart det jeg hadde pumpa og deretter fylle på når jeg pumpa neste gang. Første gang jeg leverte fikk jeg beskjed om å sette mm i kjøleskapet (ikke i døra) til den ble kald og deretter fryse den (den kunne stå max et døgn) så det går nok helt fint.


Nedfryst morsmelk er verdifullt hvis du skal være borte fra barnet, og den kan brukes i grøt eller middagsmat. På Ammehjelpen finner du en oversikt over alle morsmelkbanker i Norge. Vær nøye med håndhygienen og vask hendene før du pumper ut og håndterer morsmelk.


Spørsmål: Hvordan og i hva kan jeg fryse morsmelk ? Må den fryses helt fersk, eller kan den ha stått en dag eller to i kjøleskapet? Kan jeg etterfylle med fersk morsmelk i samme beholder som det som allerede er fryst ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg