onsdag 16. september 2015

Vaffelrøre med havregryn

Vafler med rømme og jordbær er en klassiker. Men hva med å servere en vaffel med ristede pinjekjerner og honning i tillegg til lettrømme og friske bær neste gang du skal steke vafler? Det er ganske enkelt genialt og smaker helt utrolig godt!


Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.

Rør inn egg og tilsett smeltet smør, sukker, bakepulver og kardemomme. Bland inn havregryn til slutt. Havregryn trenger lengre svelletid enn mel. Stek vaflene gyllenbrune.


Les også: fordeler med havre. Mer smak i vaflene? En vaffelrøre kan tilsettes mye godt for å få mer smak. VAFLER MED HAVREGRYN ?

Siden den gang er det blitt laget utallige gode vafler i alle verdens hjørner. I Norge spiser vi gjerne vafler med et godt syltetøy og rømme, eller vi har på smør og brunost. Smør vaffeljernet med flytende Melange før du steker, og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel.


De inneholder også mye av det sunne umettede fettet. Bruk gjerne også olje eller flytende margarin, evt. Jeg mikser alt dette i blenderen for å få en jevn og fin røre, men det går fint å mikse dette sammen for hånd også.


Pass bare på at du har fått ut alle klumper. Spe med melk, litt om gangen. Tilsett egg og smeltet smør, og rør sammen til en glatt røre. La røren svelle i - minutter. Serveres gjerne med brunost, ost og skinke, smøreost og paprika eller kaviar og cottage cheese.


Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Juster røren med litt vann eller melk om den er for tykk. Vaffelrøre med variasjoner. Den ene fra London, den andre, min egne middags- vaffelrøre.


Og ikke nok med det, frue, med på kjøpet får du en flau historie om hvordan jeg på midten av nitti-tallet havnet i britiske medier og fikk ansiktet brettet utover en dobbelside i Dagbladet. Litt flaut enda kjenner jeg.

Hei, Det er klart for årets vaffeldag den 25. Det søte liv finner du mange, mange supergode vaffelvarianter. Havremel er mel laget av havre - vårt kanskje aller sunneste kornslag! Spises nystekte med syltetøy!


Vaflene må gjerne lages grovere. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i flere dager i kjøleskapet. La vaffelrøren svelle i minst minutter, men gjerne lengre. Finn frem vaffeljernet, og sørg for at det er varmt før du setter i gang med stekingen. Pensle jernet med litt smør og stek vaflene til de får ønsket farge.


Ellers så vil jeg ha en grov røre, og spise vaflene med spekeskinke, kremost og litt vårløk. Jeg finner hverken rørossmør, brunost eller spekeskinke her, men når jeg får besøk får de lov å smugle med litt inn til meg, sier hun. Oppskrift på vaffelrøre. Det finnes derfor alltid en anledning å servere den gode, gamle, tradisjonelle vaffelkaken i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg