torsdag 24. september 2015

Hvor mye er 1 ml

Finn laveste nettpris her. Milliliter brukes internasjonalt mye innen farmasi, medisin, matvarer og som matlagingsmål. Slik regner du enkelt om fra gram til desiliter, og omvendt. Her finner du vekt og mål på en del matvarer som du ofte bruker i kjøkkenet.


Skal du for eksempel bake og mangler kjøkkenvekt, så kan du finne ut hvor mye de ulike ingrediensene veier i denne tabellen. Regne enkelt om fra Milliliter ( ml ) og (dl) med dette nettbaserte verktøyet.

HVA man veier for noe. Gjøre om fra ml til pint. Jeg er litt over 1. Er det mye eller lite. Styrken angir da forholdet mellom masse (vekt) og volum.


Siden man som hovedregel måler flytende legemidler i ml kan det være aktuelt å finne ut hvor mye virkestoff det er per ml av legemidlet. Symbolet for spiseskje er ss. Spiseskje er ikke en SI-enhet.

En spiseskje er vanligvis definert som milliliter (ml ), men dette kan variere etter hvor man er i verden. For å beregne mengde legemiddel på grunnlag av dråper, må en vite hvor mange dråper av væsken som skal til for å få ml oppløsning. Dette fordi ml vann ved °C, vil oppmålt med en normaldråpeteller gi dråper.


Hvis det er snakk om vann, så er det enkelt, for vann har en definert egenvekt på kg per liter, og gram per milliliter. Du kan sikkert finne egenvekten for diverse andre materialer og stoffer i tabeller i en fysikkbok. Generelt: Egenvekt=vekt. Om måleenhetene spiseskje, teskje og kryddermål.


En teskje (som forkortes som ts) er et volummål som brukes i matlaging, definisjonen av en teskje er ml. Et kryddermål er et volummål som bare brukes til. Merk at selv om ounce og pound har avvikende enhetsverdier, avhengig av hvilket enhetssystem de inngår i, er de begge definert med utgangspunkt i grains, som er felles for alle de tre britiske masseenhetssystemene.


Dette nettstedet eies og vedlikeholdes av Wight Hat Ltd. Våre fulle vilkår og betingelser finner du ved å klikke her. Mens alle anstrengelser er gjort for å sikre nøyaktigheten av metriske kalkulatorer og diagrammer som er gitt på dette nettstedet, kan vi ikke garantere eller bli holdt ansvarlig for eventuelle feil som er gjort.


Tiltak angis på melk, tomatpuré og andre ingredienser som oftest brukes. Hva betyr det når det står to kryddermål pepper i oppskriften? Hvor mange ml tilsvarer en spiseskje?


For å gjøre dette må vi vite forholdet mellom milliliter og dråper.

Hviler i mengden dråpe. En kubikkmeter er definert som det en terning med alle sider lik meter rommer. Når jeg søker på eBay etter produkter går jeg meg alltid vill i oz- og tommerjungelen. Det finnes ingen regler for hvor mye et vinglass på byen skal inneholde. Vinmonopolet anbefaler generelt å skjenke maks ,dl rødvin per glass, som også Dinside før har skrevet.


Her sitter det en stakkar som vil blande noen drinker for venner i kvel men som ikke har cl-mål i hus. Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg