onsdag 9. september 2015

Utslett i ansiktet

Hos barn er blant annet femte barnesykdom og brennkopper vanlige årsaker. Her kan du se bilder av og lese mer om vanlige årsaker. Det er en lang rekke mulige årsaker som kan gi utslett i ansiktet.


Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi gode råd om behandling. Ansiktsutslett kan være forårsaket av en rekke milde til alvorlige sykdommer, lidelser og tilstander.

I noen situasjoner nærvær av utslett i ansiktet er et varsel om andre problemer i andre deler av kroppen, slik som systemisk lupus. Klikk på lenkene for å se bilder av de forskjellige utslett. Røde hunder: Et utslett med lyserøde prikker kommer til syne først bak ørene og i hodebunnen. Selv om huden vår er resistent mot en rekke angrep, forblir sårbare for ulike inntrengere som virus, bakterier, sopp, etc.


Disse utslett eller utslett er ofte ledsaget av røde flekker, blemmer, kløe, tørr hud og en brennende følelse som påvirker teksturen og utseende. Skabb er et hudutslett som skyldes smitte med mid og det gir en intens kløe, spesielt på natten. Perioral dermatitt er en ufarlig hudsykdom som kjennetegnes av utslett rundt munnen, nesen og øynene.


Hudsopp trives i varme og fuktighet.

De finnes i huden og kan noen ganger kan de føre til utslett hos mennesker med sensitiv hud. Det finnes mange andre hudsykdommer som kan misoppfattes som sopp, blant annet psoriasis ved utslett på negler, hender, føtter og i hodebunnen. Rosacea, utslett i ansiktet som består av rødme, små betennelsesknuter og synlige blodårer. Tilstanden er relativt vanlig, og forekommer hyppigst hos kvinner.


Som vel kjent i huden har et stort antall av talgkjertler som produserer fettstoffer hemmeligheten for å fukte og beskytte det ytre lag av huden (epidermis). Reaksjonen starter gjerne to til fire uker etter at pasienten startet med medikamentet, med feber og utslett. Typisk er rødhet og hevelse i ansiktet.


Lymfeknutene vil ofte være forstørret, og det kan være affeksjon av indre organer, hyppigst lever, men også nyrer, hjerte og lunger. Det kan for eksempel oppstå hvis man våkner og har fått mystiske flekker i ansiktet , eller gjennom lengere tid har hatt mørke ringer rundt øynene. For den type spor i ansiktet kan nemlig være tegn på at noe er galt, og at legen burde ta en titt på det, skriver Reader’s Digest. Her er åtte symptomer på sykdom som kan ses i ansiktet.


Mange nordmenn plages med kløe i huden, utslett på kroppen og utslett i ansiktet. Hudsykdommer kalles ofte også dermatoser. Uansett hvor utslettet oppstår og om det bare er synlig eller også smertefullt eller kløende, så kan det ha mange potensielle årsaker.


Disse symptomene kan være tegn på andre tilstander og ikke nødvendigvis kreft. Vårt råd er at dersom symptomene varer over tre uker bør du kontakte lege. Utslett kan både være kløende og ikke kløende.

Disse hudkrefttypene betegnes som ikke-melanom hudkreft. Som ubehagelig er utslett på ansiktet generelt så forskjellige er dets spesifikke årsaker. Kremer kan være gunstig for ansikt utslett.


Mange forskjellige typer kremer kan hjelpe utslett i ansiktet , og mange av disse inneholder steroider. Steroider kan redusere betennelser og være gunstig for kløe, men de kan også ha bivirkninger. For eksempel, kan langvarig bruk forårsaker fortynning av huden. Forskjellige typer utslett i huden (hudsymptomer) og munnhulen forekommer hos de fleste med systemisk lupus erythematosus (SLE) og er sammen med symptomer fra led muskler og sener de vanligste sykdomstegn ved SLE.


Spesielle tilstander hos barn Spedbarnskolikk. Lokalisert herpes simplex, for eksempel i ansiktet eller på en finger. Plagsomt utslett - oftest hos røykende damer! Seboreisk eksem Eksemet som ikke skyldes allergi Les mer her! Hårtap (alopecia) Generell informasjon Les mer her!


Alopecia areata Når det oppstår flekker i hodebunn uten hår Les mer her! Dermatitis herpetiformis Les mer her! Den holder seg stabil i størrelse og vokser kun svarende til barnets vekst.


Den hever seg ikke over hudens nivå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg