tirsdag 6. januar 2015

Pepperkaker med nøtter

Nøtter med smak av pepperkaker. Noen ganger har jeg lyst på smaken av pepperkaker , men har ikke lyst til å bake. Og noen ganger får jeg lyst på smaken av pepperkaker også utenom desember og jul. Da er løsningen nøtter med smak av pepperkaker.


Bland nøtter med melis og stek til ønsket bruning i en stekepanne med varm olje. Topp pepperkakene med blåmuggost, honning og nøtter.

Kokkens tips Både kraftige og milde blåmuggoster passer bra med pepperkaker , så du kan bruke den typen du liker best. Annonse: Nille Hei! Pepperkaker hører julen til og er noe alle liker!


Hva gir vel mer julestemning enn å bake pepperkaker med barna eller å ha et livlig pepperkakeverksted sammen med gode venner? Ekstra artig blir det med pepperkaker i mange forskjellige fasonger! Hos Nille finner du i år det aller beste utvalget av forskjellige pepperkakeformer! Jeg har ikke sett maken noe ste og har.


Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg.

Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Bruk hjemmelagde pepperkaker eller kjøp ferdige. Du kan også legge ostekremen på andre kjeks, rugbrød eller knekkebrød.


Varm opp blandingen på middels varme slik at smøret og sirupen smelter. Rør inn krydderet og deretter natron. Ta kjelen av platen.


Blandingen kommer da til å bruse litt opp og bli tykkere og lysere fargen. Visp eggene lett sammen med en gaffel og rør inn i blandingen. Pynt Proffenes pepperkaker med litt smeltet mørk sjokolade istedet for melis! Dryss på litt revet kokos, finhakket tørket frukt og bær og hakkede nøtter – pynt med både nydelig smak og nyttige byggeklosser!


Barna elsker tanken på at også Mikroproffene, bakteriegjengen i magen, får kose seg når det er jul. Gode, morsomme og deilige pepperkaker. En av julens favoritter, særlig blant de små. Her er oppskrift og fremgangsmåte for pepperkaker.


Sarah Bernard i langpanne. Prøv å bytte ut nøttene i marengsbunnen med salte kjeks, og kombinere det hele med deilig smørkrem og sjokoladeglasur. En kake som er super å lage sammen.


Jeg gir meg ikke med ostekaker helt enda.

Den kjente, kjære ostekaken får her en nydelig julesmak ved at kjeksbunnen lages med knuste pepperkaker. Ostefromasjen har mild smak av appelsin. Dette er en kake som passer like godt som dessert etter en god middag som på kakebordet, og det ikke noe i veien for å lage kaken klar et par dager før servering. De er både morsomme å lage, men også kjempegode å spise.


Men du, har du prøvd pepperkaker med blåmuggost på? Det er utrolig godt og bør prøves. En særdeles spennende smakskombinasjon, som også forøvrig er et glimrende forslag til spiselig julegave.


Disse pepperkakene er uten melk, gluten, nøtter og hvitt sukker (utenom melisglasuren). Denne deigen lager du samme dag som du vil bake pepperkakene dine, og ikke kvelden før. Setter du denne kaldt så blir den veldig hard. Det passer meg fint, fordi jeg sjelden har tålmodighet til å vente et døgn på at kakedeigen setter seg. Her er nøttekuler for deg som ikke liker nøtter , men som elsker pepperkaker.


Og det er ganske mange faktisk. Neida, vi kommer til å lage vanlige pepperkaker til jul også vi – den tradisjonen kutter vi ikke ut. Men det betyr ikke at vi ikke samtidig kan smelle sammen disse rå pepperkakefigurene, som fungerer utmerket som ventesnop i førjulstida! Ikke noe raffinert sukker, ikke noe mel, ikke noe gluten, ikke noe melk, bare tørka frukt og nøtter. Dette er nesten kun som et tips å regne da disse pepperkakene er av helt ordinær pepperkakedeig, men tilsatt revet appelsinskall og pyntet med melis og nøtter.


Har baket pepperkaker i ganske mange år så har prøvd maaaaaange oppskrifter inkuldert denne, men her mangler du noe helt essensielt. Bytt ut egg med dl. Da snakker vi knallgode pepperkaker. Sprø eller myke pepperkaker. Med denne oppskriften på pepperkaker kan du velge om du vil ha de myke eller sprø.


Du bruker maks minutter før du kan putte den første kaken i munnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg