onsdag 14. januar 2015

Valuta i istanbul

Hoteller i Istanbul. Opptil rabatt på overnatting. Artikler, reiseinfo, billige flybilletter, hoteller, leiebil og mye mer kan du ordne på ferieguiden. Norges største ferieportal!


Den offisielle myntenheten er tyrkisk lira (TRY), som deles i 1kuruş.

Utenlandsk valuta kan veksles i banker, vekslingskontorer, postkontorer, flyplasser og fergeterminaler. Vær oppmerksom på at banker gir dårligst vekslingskurs, men er villige til å veksle til mindre kjent utenlandsk valuta. Denne fantastiske storbyen byr på en blanding av asiatisk og europeisk kultur som du ikke finner noe annet sted. De dyrere restaurantene blir kalt for restoran, mens de stedene folk bruker til hverdags kalles for lokanta.


Kebab av forskjellig slag (döner, kokorech, shish) får du over hele byen. Vi har all informasjonen du trenger, fra priser og tidspunkter til forbi-køen-alternativer og billetter på mobil. Bestill på forhånd med GetYourGuide og få mest mulig ut av din reise til Tyrkia.


Kollektivtrafiken fungerar bra och du kan åka både buss, tunnelbana eller spårvagn beroende på vart du ska.

Du köper ett så kallat Akbil, ett betalkort som du laddar med olika summor och kan användas på buss, spårvagn och båt. Turkiet är mer kontantintensivt än Sverige och vi rekommenderar att du växlar till deras valuta Lira innan du åker. I turistorterna tar en del hotell, restauranger och butiker emot kort, men utanför är kontanter att rekommendera.


Man använder Turkiska Lira och här kan du läsa mer om själva valutan, se dagens aktuella kurs och få svar på frågor som ifall det är bäst att växla före resan eller inte samt ifall man kan betala med kort i Turkiet m. Valutaen i Kroatia heter kuna og har forkortelsen HRK. For å gjøre det enkelt for deg selv kan du late som om en Kuna er verdt krone (NOK). Ny tunnelbana, ny flygterminal och skyskrapor är på plats. Välj mellan charter- eller reguljärflyg. Flygplatsen, Atatürk Hava Limani, ligger drygt två mil sydväst om innerstan.


Inne i pakken vil du finne kortet ditt med billetter til offentlig transport, et pass for museer, kuponger til å bli med på et Bosporos-cruise, Hagia Sophia, Topkapi-palassets museum og omvisninger i haremet. Spisestedet Cafe K. Her er det ikke billig å ta seg en drink, så hit går du først og fremst for å høre musikk og danse. Nærmere kommer du ikke Ibiza i Istanbul.


Et populært og vel ansett hotell i Istanbul. Her finner du informasjon og tips om shopping i Istanbul. Les om shoppingstrøk, butikker og markeder i Supersavers reiseguide til Istanbul.


Her kan du beundre den Blå Moské og de underjordiske gamle cisterner.

Gå i James Bonds fodspor, som flere gange er filmet i byen, senest til ”Skyfall”. Huvudstad i Turkiet är Ankara. Antalya och Alanya är ett par av landets många populära turistmål.


Istanbul er blevet et populært rejsemål for storbyferien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg