søndag 11. januar 2015

Kronisk rhinitt

Rhinitt betyr betennelse i slimhinnen i nesen. Det er viktig å skille tilstanden fra allergisk rhinitt som er en del av symptombildet ved høysnue. Allergisk rhinitt kan være sesongrelatert eller kronisk (helårsrhinitt).


Neseplager uten allergi, såkalt ikke-allergisk rhinitt finnes i alle grader fra nesten normal neseslimhinne til et bilde som minner om kronisk allergisk rhinitt (helårs- rhinitt ). Vasomotorisk rhinitt debuterer gjerne et stykke ut i voksen alder, men finnes også hos barn.

Symptomene er de samme som for sesongrelatert allergisk rhinitt , dvs. Ofte nysing og andre allergisymptom. Kronisk (vedvarende) rhinitt. Medikamentutløst rhinitt. Langvarig bruk av slimhinneavsvellende nesedråper?


Idiopatisk rhinitt. Rikelig, vandig sekresjon.

Vekslende hevelse i neseslimhinnen. Purulent sekresjon, ofte ensidig. Smerte over affisert bihule eller tannsmerter. Forverring ved fremoverbøyning.


Vasomotorisk betyr at man tror betennelsen kan ha noe med reguleringen av blodtilførselen til neseslimhinnen å gjøre. Det er en ikke-allergisk irritasjon i neseslimhinnen. Noen sier de er kronisk forkjølet eller alltid forkjølet.


Sesongrelatert rhinitt med kortvarig allergeneksposisjon og milde symptomer: Lokalt antihistamin. Gi levokabastin (Livostin) sprayer i hvert nesebor ganger daglig så lenge det er behov for symptomlindring. Tillegg av natriumkromoglikat (Lomudal Nasal) kan være aktuelt ved lette plager og som profylakse før allergeneksponering. De fleste opplever å bli tette i nesen (nasalstenose), og noen får lett nedsatt allmenntilstand.


Tilstanden er preget av nyseanfall og nesesekresjon. Akutt og kronisk rhinitt er, kan man si, en av de mest vanlige patologiske forholdene til det olfaktoriske organet. Den vanligste rhinitten er den som kommer ved vanlig forkjølelse.


I denne artikkelen vil vi snakke om den første av dem.

Akutt rhinitt er iboende akutt i slimhinnen, som forer innersiden av det luktende organet, en inflammatorisk prosess. Behandling av sykdommen omfatter primært fjerning av all kontakt med allergenet, og innføring av antihistaminer( Tavegil, suprastin). I noen tilfeller kan de to skjemaer til hverandre, og de resulterende sesong kriser ende karakteristiske trekk ved kronisk rhinitt katarr. Spesielt hvis du ligger våken av et tett nese, kan det være fint å ta noe som lindrer puste. Så du kan på en kronisk rhinitt langvarig bruk Cinuforce nesespray med mentol, eukalyptus og kamille.


Dette kan bidra til raskt og på grunn av det milde naturlige ingredienser for nesen. Samtidig forekomst av allergisk rhinitt er assosiert med alvorligere astmasymptomer, større problemer med å kontrollere lungesymptomene og mer redusert livskvalitet. Man regner med at så mange som av pasientene med kronisk obstruktiv lungesykdom har samtidige symptomer fra nesen.


Lindring av symptomer på kronisk idiopatisk urticaria.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg