tirsdag 13. januar 2015

Petekkier baby

Check out For The Baby. Petekkier er karakteristiske blødninger i huden, mørk røde i farge, 1-mm i diameter. De forsvinner ikke dersom man trykker et glass mot dem fordi det er en liten blødning, i motsetning til erytema. Den vanligste årsaken til petekkier er kraftige eller overdrevne anfall av brekninger, oppkast, hoste eller gråt.


Røde prikker kan en sjelden gang være uttrykk for alvorlig infeksjon, for eksempel med meningokokker som kan gi blodforgiftning og hjernehinnebetennelse. Her kan røde prikker være petekkier som er små blødninger i huden, sier Døllner. Ifølge Resch er dette rødlilla prikker i huden.


Jenta vår på år har i noen mnd hatt små røde prikker (hudblødninger som ikke kommer vekk ved glasstest). De kommer og går varierende steder på kroppen og det er ikke veldig mange. Dersom barnet ditt har feber med utslett bør du kontakte legen. Feberutslettet trenger ikke være alvorlig, men er greit å sjekke ut.


Større barn kan i tillegg ha kraftig hodepine og nakkestivhet. Noen blir også vare for lys og høye lyder. Noen ganger ser man kramper og tap av bevissthet. Noen pasienter, men ikke alle, får et karakteristisk utslett i form av underhudsblødninger ( petekkier ), som ikke blekner når man presser et glass mot dem. Blåmerker og hudblødninger ( petekkier ) kan oppstå uten noen spesiell årsak.


Mangelen på hvite blodlegemer (leukocytter) kan føre til infeksjoner hvor behandling med antibiotika ofte ikke virker like godt som forventet, eller infeksjonen kommer raskt tilbake etter at antibiotikabehandlingen er avsluttet. Har babyen din feber? Lær deg hva som er høy feber, hvordan du måler feber baby og hva du bør gjøre dersom babyen får feber. Min datter på år har fått petekkier i ansiktet idag.


Petekkier baby

Altså små blødninger under huden. Er ellers frisk og rask. Varmeutslett, miliaria, er ikke noe som bare forekommer hos spedbarn. Selv om det er mest vanlig hos spedbarn, så forekommer varmeutslett hos opptil en tredel av voksne som lever i tropisk klima, og det kan sjenere enhver i varmt, fuktig vær.


Hvad er petekkier og hvordan opstår de? De opstår ve at der igennem hudens mindste blodkar forekommer en blødning. De mindste blodkar i hudens yderste lag kaldes kapillærer.


Laboratorieanalyser er viktige diagnostiske hjelpemiddel ved utredning, behandling og oppfølging av sykdomstilstander. Mange laboratorieanalyser endrer seg i forhold til alder, kjønn og barnets aktuelle utviklingsnivå. Akutt syke barn Undervisning for allmennpraktikere. Hva kan det skyldes? Er det alltid noe galt når man har petekkier ? Jeg tok blodprøver på grunn av noe annet for noen uker siden, ville legen ha sett det da om det var noe som feilet meg?


Jeg sa ikke noe om petekkiene til legen siden jeg ikke har tenkt på det som noe som ikke skal være der, jeg ha. Og petekkier , men uten feber. Leukemi og hjernehinnebetennelse er utelukket.


Skal til legen til uka igjen men lurer litt på om noen har vært borti dette. A petechia (pl. petechiae) is a small (– mm) red or purple spot on the skin or conjunctiva, caused by a minor bleed from broken capillary blood vessels. Glasstesten brukes for å utelukke petekkier.


Det er blodutredelser i huden. Vanlige røde prikker forsvinner, men med petekkier klarer en ikke å trykke bort blodet fra huden, siden det har kommet ut i selve vevet. Dermed forsvinner ikke petekkiene. Petekkier kan oppstå når kroppen får en alvorlig infekjson med blodforgiftning. Stork bite er det vanlige navnet for en type fødselsmerke som kan dukke opp på baksiden av en nyfødt baby hals.


Petekkier baby

En stork bite er faktisk ikke et utslett. Herpesvirus finnes i mange utgaver. Men virker barnet underlig, du får dårlig kontakt med det og det er sløvt og søvnig, bør du ta med barnet til legen. Det kan for eksempel tyde på at barnet er dehydrert. Ved nakkestivhet og petekkier (røde prikker i huden som ikke går bort når du holder glass mot det), skal du umiddelbart ta kontakt med lege.


Symptomene kan komme og tilta svært raskt. Tegn som nakke- og ryggstivhet kan mangle. Omtrent halvparten får også utslett, som oftest i form av såkalte petekkier , som er små hudblødninger.


Dette utslettet lar seg ikke avbleke med glass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg