onsdag 14. januar 2015

Abortloven 2019

Loven er et kompromiss mellom kvinners rett til selvbestemmelse og fosterets rettsvern. Hareide mener Solberg brøt løfte Knut Arild Hareide mener det var feil av Erna Solberg å åpne for å endre paragraf 2c i abortloven. Samfunnet skal så langt råd er sikre alle barn betingelser for en trygg oppvekst. Som et ledd i dette arbeidet skal samfunnet sørge for at alle får etisk veiledning, seksualopplysning, kunnskaper om samlivsspørsmål og tilbud om familieplanlegging, for derved å skape en ansvarsbevisst holdning til disse spørsmål slik at antallet svangerskapsavbrudd blir lavest mulig.


Abortloven 2019

Vedtok endringer i abortloven. Endringslov til abortloven (fosterreduksjon) Prop. Stortingets første og andre gangs behandling hhv. Dette er altså en rett kvinnen har, men hun kan selv velge om hun vil motta slik veiledning. Slik endres abortloven : KrF og Erna tapte abort-slaget.


GARDERMOEN (VG) Regjeringen vil forby tvillingabort, men statsminister Erna Solberg (H) og KrF lyktes ikke i felles ambisjon om å fjerne. Abortinngrep foretas på sykehus. Ved flere anledninger er det fremmet forslag om lovgivning om vern av ufødt liv, men det er blitt sjeldnere med slike forslag etter som årene har gått.


Abortloven 2019

Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø. Mindre byer og steder hadde også et stort antall deltakere. Hovedparolen i de fleste togene var Forsvar abortloven – fjern nemndene.


Loven slår fast at samfunnet så langt råd er skal sikre alle barn betingelser for en trygg oppvekst, og at samfunnet som et ledd i dette arbeidet skal sørge for at alle får etisk veiledning, seksualopplysning, kunnskaper om samlivsspørsmål og tilbud om. Det er vanlig praksis å møte ved sykehuset to ganger: først til en forundersøkelse, deretter til selve inngrepet. De religiøse kreftene på amerikansk høyreside som kjemper for en innstramning av abortloven i USA, har all grunn til å være optimistiske.


Abortloven 2019

I løpet av noen få år har Donald Trump fått innsatt et konservativt flertall på høyesterett, og pøst inn konservative dommere i de lavere domstolene. Nemnda kan innvilge fosterreduksjon. Fosterreduksjon skal bare kunne foretas etter tillatelse fra en abortnemnd. Nyheter Publisert 09.


Flere medisinske fagmiljøer vil ikke endre abortloven MØTER MEDISINSK MOTSTAND: Helseminister Bent Høie har ikke hele fagmiljøet med seg i de foreslåtte endringene i abortloven. I februar ble lovforslaget om å fjerne retten til selvbestemt fosterreduksjon presentert av fungerende KrF-leder Olaug Bollestad og helseminister Bent Høie (H). Lovforslaget ble sendt ut på høring i februar, og da høringsfristen gikk ut 2. Innstrammingene i abortloven i den ferske regjeringsplattformen er å betrakte som en pause på to og et halvt år,. Men praksis i dag er at ikke bare alvorlig sykdom, men også påviste egenskaper hos fosteret. Legeforeningen mener at endringer i abortloven bør skje gjennom en grundig gjennomgang, avklaring av faglige og etiske premisser og en ryddig politisk prosess.


Regjeringen legger i dag frem en proposisjon med forslag til endringer i abortloven for å regulere adgangen til fosterreduksjon. Da abortloven ble vedtatt for over år siden var ikke fosterreduksjon medisinsk mulig. Etter hvert som teknologien har utviklet seg har det oppstått et behov for at fosterreduksjon lovreguleres. Fagmiljøene har i flere år etterlyst en avklaring på om fosterreduksjon skulle være tillatt.


Les Bufdirs høringsuttalelse om endringer i abortloven. Hold inn Ctrl-tasten eller cmd-tasten på Mac. Human-Etisk Forbund sendte 18. Helse- og omsorgsdepartementet om forslag til endringer i abortloven for å regulere adgangen til fosterreduksjon. Ikke et reelt problem.


Abortloven 2019

Og fortsatte: - Mange land opplever ustabilitet, men vi har gjennom gode, men tøffe forhandlinger funnet sammen. Det viser at de fire partiene har en vilje til å finne løsninger og lage kompromisser. Da slo Justisdepartementet fast at abortloven åpner for fosterreduksjon av friske fostre, og at kvinners selvbestemmelse innen uke tolv også gjelder fosterreduksjon. Vi bryr oss om ditt personvern.


Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Dette innebærer en vurdering av menneskers egenskaper og sortering på bakgrunn av egenskaper og diagnoser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg