tirsdag 20. januar 2015

Hvordan slutte å pumpe

Spørsmål: Hei, Jeg har en sønn på snart mnd. Han har fått nan som tillegg de siste ukene. Enn om jeg må slutte å amme raskt? Selv om det er best å unngå en brå slutt på ammingen, er det noen ganger nødvendig av helsegrunner, eller fordi du og babyen din ikke kan være sammen.


Hvis babyen din er blitt ammet frem til da, blir du mest sannsynlig nødt til å pumpe ut melk for å unngå at brystene dine blir ubehagelig opphovnede. Det er bare du og barnet som avgjør når det er på tide å slutte. Hvordan slutter jeg å amme? Når du har bestemt deg for å slutte å amme, så vil metoden være avhengig av mange faktorer, blant annet alderen på barnet, hvor stor melkeproduksjon du har, og hva som er årsaken til avvenningen.


Etter en slitsom ammereise har jeg bestemt meg for å slutte å pumpe. Hun er snart mnd. Prøvde å trappe ned til pumpinger men får helt sykt spreng. Bør jeg la være å pumpe brystene tomme? Så etter å lest litt på nette hvordan slutte , så pumpet jeg ut bare lit.


Nå har jeg valgt at jeg vil slutte helt. Ikke la tvilen overtale deg til å utsette å slutte eller tillate deg å snuse litt. Kutt snusen helt – det er aller viktigst for å lykkes! Om du får abstinensplager når du slutter å snuse, er det fint å vite at slike plager er verst de første 2–dagene. I løpet av 2–uker er abstinensplagene over for de fleste.


For noen vil det være viktig med god planlegging når en skal slutte å røyke, for andre er det mest riktig å kutte tvert. Om du i dag bestemmer deg for en sluttedato 2–uker fram i ti har du god tid til forberedelser. En god ammeslutt kan kanskje være like viktig som en god ammestart, men hvordan slutter man å amme?


Kanskje barnet plutselig er for uinteressert i brystet, eller kanskje du ønsker å slutte av praktiske årsaker. Gro Nylander og ammehjelpen gir deg her gode råd for skånsom ammeslutt. Er så drittlei og har ikke tid eller ork lenger rett og slett.


Må pumpe tre omganger for å få nok til ett måltid. Har bare litt melk også. Og nå har jeg kommet dit. Jeg har prøvd og prøvd å amme, men en gang må man gi opp. Det hjelper deg å holde deg mett lengre, og da vil ikke magen rumle like mye.


Mettende pålegg er for eksempel: makrell i tomat, egg, cottage cheese, avokado. Et annet alternativ om du blir fort sulten, er å ha med et mellommåltid. Den første tiden med barnet handler mye om å få i gang ammingen og du føler en intens lykke når barnet ligger ved brystet.


Men tiden flyr og vipps, før du vet ordet av det så er det på tide å slutte. Her er gode råd til deg som lurer på når og hvordan man slutter å amme. Når man slutter å amme barnet, vil melkeproduksjonen opphøre etter en stund og ikke begynne før slutten av neste graviditet. For enkelte kan dette gjøre at barnet mister interessen for brystet på dagtid. Dersom du merker at produksjonen går ned av å slutte med nattamming, så kan du begynne igjen, eller pumpe i stedet – dersom du ønsker å opprettholde produksjonen på det gamle nivået.


Du vil kanskje bli overrasket over hvor mye barn forstår av det du forteller dem, og hvordan de handler i henhold til det. Fortell dem at tennene deres kan bli ødelagt, at de ikke er en baby lenger, og at det nå er på tide å slutte å suge på tommelen. Allikevel må du ikke få dem til å føle seg flaue foran andre mennesker.


Jeg må pumpe i flere omganger for å klare å skrape sammen til et måltid. Ryggen og nakken verker, og derfor synes jeg det er veldig slitsomt. Babyen spiser ca 1ml pr måltid. Hvis jeg bestemmer meg for å kutte dette helt ut, hvordan gjør jeg det? Er det bare å slutte og ferdig, eller.


Baby er uker og jeg har veldig masse melk. Er helt uaktuelt å trappe ne det er bom stopp fra i dag. Mine pupper skal aldri inn i noe barns munn igjen, Jeg kan både pumpe og håndmelke litt for å unngå betennelse, men hvordan går jeg frem?


Mangler som er blitt anført: Nåværende definisjon kan med fordel deles opp med tanke på synonymer og oversettelser - og minst en legges til (som i en sluttet sirkel). Du kan hjelpe Wiktionary med å forbedre den. Det har vært en økning i snusbruk, spesielt blant unge kvinner. Om noen få år kommer mange av disse til å bli gravide, og da kan det være vanskelig å slutte.


Derfor er det lurt å slutte i god tid før man blir gravi og aller helst la være å snuse i det hele tatt, sier Bang. Hvor skadelig er egentlig snusing?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg