fredag 9. januar 2015

Hvordan ta abort selv

Hvis du ønsker abort etter utgangen av 12. Kjære trådstarter, Jeg stenger denne tråden nå, da vi ikke kan vite hva slags kompetanse som ligger bak svarene du vil få. I dette tilfellet ville det heller vært best om du fikk et profesjonelt svar, og det vil du bare få om du kontakter lege eller annet kvalifisert medisinsk personell. Kropp og helse - Kvinneguiden.


Skyldfølelse, sorg og anger er normale følelser etter et slikt inngrep. Selv om du var sikker i din avgjørelse om å ta abort , kan du likevel oppleve å være lei deg.

Mange opplever også følelse av lettelse og føler seg fornøyd med å ha tatt en viktig avgjørelse for seg og sitt liv videre. Du må uansett bestemme deg før 12. De tar ikke abort , hverken medisinsk eller kirurgisk på helsestasjonen, men helsestasjonen kan veilede deg i dette og evt. Det aller største spørsmålet en kvinne stiller seg i denne situasjonen er om man vil beholde barnet eller ikke, det vil si om man skal ta abort eller gå et normalt svangerskap. Abortloven gir deg rett til selv å kreve abort innen utgangen av tolvte uke av svangerskapet.


Har helsesøster taushetsplikt? Må man ha med seg noen som er over når man tar abort ? Alt helsepersonell har taushetsplikt.

Helsesøster på skolen har taushetsplikt og kan ikke gi opplysninger videre til dine foreldre. Dersom du ønsker å ta abort , kan du ta kontakt med fastlegen din, men en kvinne som er gravid og ønsker å avbryte svangerskapet kan også ta kontakt direkte med et sykehus som har gynekologisk avdeling. Fastlege skal ikke lengre signere på begjæringsskjemaet. I Norge har kvinner selv rett til å bestemme om de vil avbryte svangerskapet i løpet av de tolv første ukene.


Svangerskapets varighet regnes fra første dag av siste menstruasjon. Du kan selv fremsette begjæring om abort. SVAR: Hei Så fint at du tar kontakt med Ung. Dette gjelder til og med 12. Mange abortmotstandere har kritisert hvordan abort utføres.


Abortmotstandere som den amerikanske legen Anthony Levatino, Lila Rose og en rekke andre har lagd videoer og skrevet innlegg om hvordan de mener at en abort blir utført. Du trenger ikke henvisning fra fastlege, men kan ta direkte kontakt med et sykehus som har gynekologisk avdeling. Videoene Anthonyo Levatino har lagd sier at både pillemetoden og den kirugiske metoden er grusomme.


Joda, jeg tenkte ut planer hele tiden før, helt til jeg opplevde selv at en annen tok selvmord. Jeg snudde alt positivt, startet med nye ting og prøvde å ta dag for dag. Hvordan skal jeg ta livet mitt raskt og enkelt ? Søsteren min klarte ikke mer og tok livet sitt, jeg har aldri opplevd noe verre i hele mitt liv. Ikke utsett verken deg selv eller familien din for dette.


Abortloven er loven hvor de viktigste reglene om svangerskapsavbrudd (provosert abort ) står.

Loven er et kompromiss mellom kvinners rett til selvbestemmelse og fosterets rettsvern. Abortloven bestemmer at gravide kvinner selv kan avgjøre om de skal ta abort , så lenge det kan skje før utgangen av 12. Etter at du selv har tatt kontakt med sykehuset eller fastlegen din har sendt begjæringen om abort til sykehuset, blir du innkalt til en forundersøkelse. Under forundersøkelsen vil blodtrykket ditt bli målt, hjertet og lungene bli lyttet på, det tas en blodprøve og gjøres en underlivsundersøkelse.


Jeg levde i omstendigheter der situasjonen krevde abort , noe annet var rett og slett ikke mulig. Når det gjelder abort før 12. Jeg har og hørt om lokalbedøvelse, men er overhode ikke sikker, men narkose er vel vanligst. Men selve inngrepet tar bare 5-minutter. De som tar kontakt med oss etter en abort , er de som synes det er vanskelig.


De som synes det går greit, har jo ikke behov for vårt tilbu påpeker koordinator ved Amathea i Trondheim, Liv Astrid Bagøien Lamvik. Dersom man vurderer abort , har man krav på råd og veiledning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg