fredag 30. januar 2015

Kjerringråd mot tung pust

Astma - kjerringråd. Under et astmaanfall føler man derfor at det blir vanskelig å puste. Både voksne og barn kan ha det. Symptomer er at man blir kortpustet og det kan ofte høres piping eller plystrelyder i brystet. Hele desember gikk jeg på kortisonkur mot tett pust og var helt fin i pust og host ved nyttår.


Samme dag jeg sluttet på tabl ble jeg forkjølet og fra dag satt det seg rett i lungene med surkling og tett pust , hard hoste og here we go again.

I cirka prosent av tilfellene er det sykdommer i hjerte eller kretsløp som er årsaken. Vanlige bivirkninger av disse medisinene kan være kvalme, utslett, tung pust , hevelser i ansiktet, svimmelhet, nedsatt apetitt, vektøkning, utmattethet, feber, diare og så videre. Lista er nærmest uendelig lang (kilde: 4). Etter fire runder med omgangssyke for to år siden var jeg villig til å prøve ALT for å slippe å ligge over doskåla på nytt. Jeg plukket opp et tips om at pepperkorn visstnok skulle virke forebyggende og fikk høre at flere som hadde svelget hele pepperkorn så fort smitten var i hus, ikke selv ble syke.


Mange sverger til varm melk eller te med honning – eller vann med sitron og ingefær. Dette har heller ingen beviselig effekt mot hoste, men kan virke lindrende. Er du plaget med tung pust , kan du prøve en inhalator som vanligvis brukes mot astma.

Behandlingen kan dempe hosten og gi bedre pust , men gjør deg ikke frisk av bronkitten. Leger forskriver sjelden antibiotika mot bronkitt. Den viktigste årsaken er at antibiotika ikke hjelper mot virus som er den vanligste årsaken til bronkitt. Tung pust er et relativt vanlig symptom, og hyppigheten øker med økende alder.


Den vanligste årsaken til tung pust er sykdommer i luftveiene. Disse tilstandene står for rundt prosent av henvendelsene for tung pust i allmennpraksis. Men tung pust kan også skyldes blant annet hjertesykdommer, sykdommer i lungene eller psykisk sykdom.


Bihulebetennelse - kjerringråd. Når bihulene blir tette og betente, dannes det noe som kjennes ut som trykk i nesen. Det er dette trykket som forårsaker smerter i hode og tenner.


Også hovne bein i kombinasjon med tung pust bør undersøkes raskt av. Te av kjerringrokk er et gammelt og godt kjerringråd for å holde væskenivået. Ble lovet filmroller mot trekant. Lungebetennelse, eller pneumoni, er en nedre luftveisinfeksjon som setter seg i lungene. Typiske symptomer er tung pust , hoste, og brystsmerter.


Tung pust hos voksne, veiviser Tung pust eller pustevansker er en subjektiv følelse av å få for lite luft. Sykdomsbildet forandrer seg og barnet får nedsatt allmenntilstan feber og tung pust.

Mange barn forteller også at de har magesmerter ved lungebetennelse. En rekke ulike bakterier kan forårsake lungebetennelse hos barn. De vanligste bakteriene som forårsaker lungebetennelse er pneumokokker. I dag blir barn vaksinert mot pneumokokker. Tinnitus er det medisinske ordet for øresus.


Her kan du lese mer om symptomer og årsaker til øresus og bli kjent med de noen vellykkede metoder som blir brukt ved tinnitusbehandling. En betydelig mengde vann er nødvendig for at kroppen skal klare å holde seg hydrert og kvitte seg med overflødig vann. Ekspertene anbefaler at vi drikker minst liter om dagen, og dette vil også hjelpe mot forstoppelse, som er en annen årsak til oppblåst mage.


Noskapin er et reseptfritt legemiddel mot tørrhoste. Legemidlet demper hosten ved at hosterefleksen hemmes. For å lindre hoste og andre forkjølelsesplager kan du også bruke Dekadin. HJERTE Overlege og kardiolog Kjetil Steine hadde også en rekke gode råd i arbeidet med å finne ut om tung pust kommer som følge av hjertesykdom. Han la også vekt på en grundig anamnese, spesielt rettet mot å kartlegge pasientens historie med hjertesykdom.


Her har vi samlet en del råd og informasjon om hva vi i Apotek kan hjelpe til med ved ulike lungesykdommer. Du finner også informasjon om ulike typer behandling og når man bør oppsøke lege. Hvis du hovner opp i bare ett bein, og ikke begge, kan det dreie seg om blodpropp. Dette bør unge jenter som går på p-piller være oppmerksomme på.


Endelig en rynkekrem som virker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg