fredag 23. januar 2015

Gule blemmer på tungen barn

After rammer opptil av befolkningen fra tid til annen. GUL : Gul tunge er vanligvis helt ufarlig og kan være et tidlig stadium av svart tunge. Hvis tungen og øynene begge er gule kan det skyldes gulsott. Det finnes flere ulike typer blemmer , men ofte er de veldefinerte, runde, eller opptrer som sår som dekkes av gråhvitt eller gulaktig belegg omgitt av en rød ring. Størrelsen varierer også.


Når jeg bruker den får jeg aldri blememr på tungen. Det var et tips jeg fikk hos tannlegen min. PS: Årsaken kan være mangel på vitaminer. Anette skrev: Jeg har masse små blemmer på tunga. Det er vondt å prate, spise og svelge.


Jeg skal prøve sukker i morgen. Vi har ikke sukkerbit så får pøse på med sukker. Det geografiske mønsteret skifter gjerne utbredelse og lokalisasjon. Ved geografisk tunge. Rødme marginalt på tungen.


Sort eller brungul hårete tunge (lingua villosa nigra). Ukjent etiologi, men misfargingen kan muligens skyldes mikroorganismer og tobakk. SPØRSMÅL Hei jeg har noen spørsmål og det er:1. Har vært veldig plaget med det en stund og det er veldig irriterende for det gjør av og til vondt og svelle.


Rammer oftest barn fra spedbarnsalder og opp til tiårsalder. Blemmene brister og etterlater seg overflatiske sår. Hadde du blemmer som var smertefulle i munnhulen evt. Herpes utbrudd i munnhulen kan godt debutere med feber og vesikler ( blemmer ) som er smertefulle, men da har man gjerne hatt flere slike episoder tidligere. Det kan også være andre virusinfeksjoner som kan gi lignende bilde, har du hatt influensa symptomer i det siste?


Det finnes en rekke mulige forklaringer på hva tungetilstander og forandringer på tungen kan skyldes. Tungen kan røpe mer om deg enn du tror. Tungeplager ha mange forskjellige sykdomsårsaker - deriblant bakterie- og soppinfeksjoner, allergier og i enkelte tilfeller også hudsykdommer. Slike skader kan komme av trykk og slag, infeksjoner, skade på grunn av kulde eller varme, kjemisk påvirkning, eller reaksjoner og sykdommer i kroppens immunsystem. Noen som har vært borti det før?


Ikke feber og kan ikke se noen prikker på han heller. Etterhvert blir både gommene, tungen og innsiden av kinnene full av slike blemmer. Hva kan det være da?


Barna blir oftest ganske kraftig påvirket av denne sykdommen med nedsatt allmenntilstand og mye smerter og sårhet i munnen som gjør det vanskelig å spise og drikke. Sykdommen varer fra 4-dager til en uke og går over av seg selv igjen. Munnskol eller after, som smertefulle sr p tungen eller i munnens slimhinner.


Blemmer p tungen kan ofte skyldes en virusinfeksjon. Det har kommet inn en del tips til oss p nettopp det problemet. Kroppslig, psykisk, sosialt. Barnets utvikling i ulike aldre. Hvite striper eller prikker på tungen , leppene, kinnene eller tannkjøtt kan tyde på lichen planus, en inflammatorisk sykdom som kan forårsake kløe og smertefulle sår i munnen.


Gul tungen kan være en indikasjon på tuberkulose, sure oppstøt, fordøyelsesbesvær, malabsorpsjonssyndrom, og lever eller galleblæren problemer. Jenta mi på fikk vondt i munnen i går. Hun gikk og pekte på tunga og sa det var vondt, uten at vi kunne se noe.


Vi tenkte hun kanskje hadde bitt seg eller noe. Men så i går kveld da jeg skulle pusse tennene hennes fikk jeg se det var fullt av små, hvite prikker som noen steder hadde blitt små blemmer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg