onsdag 27. september 2017

Tale til bestemor

Tale til mormor 06. Mormor, bestemor , farmor, oldemor. Vi barnebarn og oldebarn har så mange fine minner om deg. Du har vært med på å forme meg til den unge kvinnen jeg er i dag.


Del Kjære fatter’n Kjære Gry Kjære søsken, kjære onkler og tanter, Kjære øvrige familiemedlemmer, Kjære venner og bekjente av mine foreldre, Og, sist men ikke minst, kjære Mutter’n.

Hør alltid med verten når talen din skal holdes. Hvis verten har overlatt ordet til en toastmaster, gir du toastmaster beskjed. Les mer om talerekkefølgen her. Utvalg av taler til besteforeldre i en konfirmasjon Vi har flere spesialskrevne taler fra besteforeldre til konfirmasjon. Disse har alle elementer som skal inngå i en slik tale.


Min mor feire rund dag til helgen og trommer sammen store og små i familien (det er ikke så rent få) og jeg skal holde tale til henne. Bestemor som forskjellsbehandler sine barnabarn.

Dikt til ei år gammal bestemor – noen tips? Støpt i en form bokstavelig talt , hugget i én stein, ikke satt sammen med mange svekkende skjøter, men soli sterk og hel. Sånn opplever jeg deg.


Hvordan de andre opplever deg, vet jeg ikke, men det kan de få anledning til å skrive på de lappene som ligger her. De kan skrive en hilsen eller en takk til deg nå på din dag. Riktignok er disse selskapene mere rolige enn de foregående, derfor blir talene også annerledes. Hun hadde en del slike i løpet av et år.


Ja, faktisk såpass mange at vi hadde lært oss flertallsformen rapti. Du er bestemora mi med godt humør, og slappe av å kose med meg er noe du gjerne gjer. Mange synes at det blir for høytidelig med taler , og velger i stedet å ha noen sanger.


Du kan kjøpe ferdige dåpstaler på Munter. Dåp – tale fra foreldre. En av foreldrene ønsker velkommen til dåpen. De takker for at så mange kunne komme, og takker for gavene.


Du ønsker kanskje også å holde en tale ? Vi kan lage dem både morsomme og seriøse – alt etter hvilken stemning du ønsker å fremme.

Vi selger også ferdige taler i nettbutikken, slik at du har noe å ta utgangspunkt i når du skal lage din egen tale. Det kommer til å bli dager med motgang og sorg, regn og mye tåke, men også dager med sol og snø, lett solgangsbris og myke sommernetter. Dikt i begravelse – Anonymforum – Skravle. Alt dette kommer livet til gi deg i gave.


Du må bare huske å se soloppgangen nok ganger til å forstå at hver dag er som en liten presang som åpner seg rett foran øynene dine. Dette er ikke spørsmål om barnesang, men ett spørsmål om noen vet om ett fint dikt eller regle fra barnet til bestemor. Vi lager nemlig ett lite hefte med bilder fra det første året til Patrick som bestemor skal få i julegave, og det hadde vært så fint med ett lite dikt eller regle på forsiden. Da kan du legge på musikk fra 80-tallet når du viser morsomme bilder fra den tiden, du kan legge inn avisoverskrifter, bilder av produkter man brukte den gangen, masse bilder av dere, videosnutter, tegninger, lydeffekter osv.


Arbeide var du vant til fra du var lita. Som ung jente på 30-tallet ble din skjebne på en måte forseilet. For å redde gården ble Pestuå overført til deg, og mens bror din reiste sydover og søstrene dine til Amerika, ble du i Betten. Sammen med Bestefar drev du farsgården din, og du sto på tidlig og sent. Du tok din del og vel så det.


Har du lyst til å visdomsord til konfirmanten – et konfirmasjonsdikt som kan gi konfirmanten noe av verdi videre i livet? Da er du kommet til riktig nettsted. Enten du kjenner konfirmanten godt eller dårlig, vil et slikt konfirmasjonsdikt, som er skrevet av Sidsel Nesse, være noe som vil bli husket.


Minneord kan brukes både i dødsannonse og på sløyfer til kranser og bårebuketter. Bruk gjerne egne formuleringer og tanker til minneord. Forslag til minneord. Alltid kjærlig, god og snill. Vi deg aldri glemme vil.


Det du le det ingen visste. Du bar din smerte til det siste. Det led mot aften, din sol gikk ned. Din smerte stilnet, og du.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg