torsdag 21. september 2017

Hekle kjedemaske

Du kan justere hastigheten på denne videoen ved å klikke på ikonet, nederst til høyre. I denne DROPS video viser vi hvordan man hekler en kjedemaske (kjm). Stikk nålen gjennom en maske, snurr tråden rundt nålen og dra nålen og tråpden gjennom begge maskene.


Strikking, DIY, oppskrifter, smarte tips. Ta et kast rundt nålen - Trekk.

Hva er en kjedemaske ? En kjedemaske er en type maske som brukes i søm, strikking, og hekle. I søm, er kjedemaske brukes til hånd sy en åpning lukket, for eksempel hull igjen å stappe en pute eller gapet venstre for å slå en foret pose høyre side ut. Hvordan lage en luftmaskering med en kjedemaske. Når du har lært å hekle en luftmaskerad (lm-rad), i mange oppskrifter skal man sette disse samme til en ring.


Dette gjøres med en kjedemaske (kj-m). En vanlig heklemetode er å lage bestemorsruter.

Da begynner du med en luftmaskering, ved å hekle luftmasker og feste ringen med en kjedemaske. Når ringen er lag kan du hekle maskene inn i ringens masker. Du kan også samle luftmaskene dine til en simpel ring med en kjedemaske (km). Kjedemasken hekler du mellom to luftmasker i endene av en rekke. Den teknikken er for eksempel brukt i den første inspirationsidéen, som du finner lenger ned i innlegget.


Når det feks står at du skal hekle 4lm og sett de sammen i en ring med 1kjm betyr det at man skal hekle luftmasker (se beskrivelse og tegning under) og lage en kjedemaske (se beskrivelse og tegning under) gjennom den første luftmasken du heklet. Så må man forstå enkelte andre ting. Stropp (alternativt kan du hekle en rekke luftmasker, som stropp) Forkortelser.


X) tallet i parantes, angir hvor mange masker du skal ha når rekken er heklet. Det hekles med to tråder garn. Gjør et kast med nålen for å hente tråden. Du har nå masker på nålen.


Dra den første masken gjennom den andre. Tråden kan klippes av og dras ut for å feste den. I disse dager har hun gitt seg i kast med å hekle julepynt, og hun vil mer enn gjerne dele tre fine og gratis hekleoppskrifter med Dem.


Fortsett å hekle etter diagrammet nedenfor.

Mønsteret består av rapporter som speilvendes annenhver gang. Start på langsiden med rødt garn, fest garnet med kjedemaske og hekle fastmaske i alle halvstaver i hjørnet hekles fastmasker, 2. Klikk på første bildet og du får det i stor størrelse med tekst. Da kan du klikke deg videre gjennom alle tre bildene.


Dersom du ønsker luen strammere eller løsere kan du bruke en mindre eller større heklenål, eller avslutte eller fortsette med økingen til du har fått ønsket antall masker. Hekle åpne ruter, st.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg