torsdag 14. september 2017

Smerter bak høyre skulderblad

Som nevnt finnes det en rekke mulige årsaker og diagnoser til vondt bak innenfor skulderbladet på venstre eller høyre side – symptomene må sees i helhet. Men blant annet refererte smerter fra nærliggende muskeldysfunksjon eller leddrestriksjoner (i brystryggen, ribbein og skulder) kan gi smerter i skulderbladet. Det føles som om smerten er sentrert under skulderbladet (mot ryggsøylen), og den forplanter seg til tider opp i nakken. Smerten kan være mil følelsen som en knyttede muskler, eller alvorlig.


Sterke smerter fra en galleblæren angrep vil starte i høyre skulderblad og la personen sliter med å puste gjennom smerten. Alle som opplever denne typen høyre skulder smerter bør se en lege eller dra til legevakten umiddelbart.

Andre årsaker til betennelser i ryggregionen er Revmatiske sykdommer som Fibromyalgi, Leddgikt eller Bekhterevs sykdom. Denne kan oppleves som diffus til svært intens. Et ryggproblem i brystryggen vil kunne gi denne type smerte. Vi har alle naturlig nok stor respekt for brystsmerter av frykt for hjerteproblemer.


Slike smerter er ikke spesifikke, men hvis det øker med dyp pusting, nysing eller hoste, bør tilstanden til bronkopulmonært system undersøkes så snart som mulig. Konstant smerte under venstre skulderblad forårsaket av lungebetennelse kan avta i en horisontal stilling når du svinger kroppen til den sunne siden. På fredag da jeg var på jobb så skulle jeg bare strekke meg litt, og kjenner at idet jeg gjør det får jeg litt vondt bak skulderbladet på høyre side.


Tenker ikke noe særlig mer over det, annet enn at det var irriterende.

Men etter det skjedde så har jeg fått vondere og vondere og må ta smertestil. Våre fysioterapeuter kan hjelpe deg med å finne årsaken til dine plager og gi deg rett behandling. Smerter i skulder og bryst er en utbredt plage. Skulder og nakke samarbeider om en rekke oppgaver, og skulder bør også derfor alltid evalueres som mulig bidragsyter til nakkesmerter med utstrålende smerter til arm.


Man skal heller ikke glemme at utstrålende smerter i arm, kan være tegn på underliggende sykdom. Hva kan årsaken være til at jeg har smerter i nakke, skulder og armer? Det kompliserte samspillet mellom nakke-skulder-arm gjør at smerter her er utbredt.


De er vanskelig å avgrense og kan utløses av mange grunner. Alle armbevegelser er avhengige av en go normal rytmisk bevegelse mellom skulderblad , rygg, krageben og skulder. Dersom skuldermekanikken ikke fungerer, vil dette gi feilbelastninger i nakke, rygg, skuldre og armer.


Fellesnevnere for de vanligste skulderlidelsene er akutt skade eller feilbelastning over tid. Akutt betennelse i en eller flere av skulderens slimposer, bursaer, medfører i løpet av timer til få dager betydelige smerter i skulderen. Riktig behandling kan forkorte sykdomsforløpet betydelig. På mitt kontor er pasienter med plager som kort beskrevet over, et svært vanlig fenomen. Du føler deg stiv i nakken etter å ha sittet en stund foran pc`en, du kjenner det svir mellom skulderbladene og kjenner smerter nedover en eller begge armer i perioder.


Hei, Jeg har de siste par månedene slitt med en brennende smerte mellom skulderbladene, mest på høyre side og jeg kjenner det mest når jeg er på jobb. Under følger en oversikt over de behandlingsformene man vanligvis har best resultater med når det gjelder pasienter med smerter mellom skulderbladene. De vanligste behandlingsformene mot smerter mellom skulderbladene.

I mange tilfeller kan det være nødvendig å benytte flere behandlingsformer samtidig for best mulig resultat. I de fleste tilfælde smerter er meget behandles , men at forstå årsagen til det er nøglen til at finde den rette behandling. Hvis du lider af smerter i venstre skulderblad , lære et par ting om , hvad der kan være årsag din smerte , for bedre at kunne afhjælpe det.


Der har jeg en konstant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg