fredag 15. september 2017

Rare navn på dyr

Ledende innen skadedyrbekjempelse. De oppfatter navnene som rare på en eller annen måte, men navn som er rare for noen er kanskje til og med helt naturlige for andre, sier navneforsker ved Universitetet i Bergen Ivar Utne. Ofte kan grunnen til at de høres rare ut være at de stammer fra andre språk, slik som tyske Silke, arabiske Musa og finske Kukka.


Her finner du en oversikt over navn på dyr. Vi trenger din hjelp til å legge inn navn. Har du ett eller flere navneforslag kan du selv legge til disse.

Gjentatte postinger av samme innlegg (såkalt spamming), forsøk på avsporing av debatten eller på annen måte ødelegger debatten. Innlegg er ikke skrevet på norsk, svensk, dansk eller engelsk. Inneholder reklame, forsøk på å selge produkter, verving til organisasjoner eller lignende.


Sorter ting og levende vesen. Finn flere rare navn på. Vet du om noen rare navn ? Del det med våre lesere. Reklame Gratiskonkurranse: Bli vekket - vinn 100.

Har du noen morsomme eller litt rare navn til hund og katt? Jeg vet om få, og skal få meg både kattunge og valp snart. Tenker på to navn , Farsken og Taxi!


Får velge fritt mellom begge kullene, det er både gutter og jenter, har ikke helt bestemt meg for hvilket kjønn jeg skal velge. Dyr kjennes ofte gjerne på at de spiser andre organismer, levende og døde, eller deres produkter. Dyr trenger altså tilførsel av organiske næringsstoffer, og dette har de til felles med sopp. Se bilder, Memory, Sett sammen dyrene, Pusle dyr , Pusle fugler.


Navn på dyr Har det lille barnet rare prikker, utslett eller tørr hud? Flekkene kan deretter dukke opp på halsen, på brystet, på magen og i bleieområdet. Verdens dyr : Morfosommerfugl. Dersom du er ute og går langs elvene i Amazonas, kan det være at du støter på den store morfosommerfuglen.


Den er svært lett å få øye på , for vingene har en skinnende klar blåfarge med en litt metallisk glans, som reflekterer sollyset. Vi har vært på ultralyd i dag, Lyn baker slike halvsvenske valper i magen sin, hun Har noen navn på lur, men ikke helt bestemt enda, syntes både Pil, Dis, Dot og Sif er gode alternativer. Så får vi håpe der kommer minst én frøken da. Navnene vi finner på topp 1 og topp for den saks skyl er det jo så mange andre som velger å kalle barna sine, sier han.


Også arter hvor bestandssituasjonen er ukjent kan bli listet opp på rødlisten. Nye arter som ikke er ønsket i norsk fauna blir listet på norsk svarteliste, og slike pattedyr (villsvin, mink og mårhund) vil det normalt være tillatt å jakte på hele året. Her er altså verdens fem rareste dyr.

Nederst (og først) finner vi en krabat som vi allerede har stiftet bekjentskap med på bildet over, nemlig kokosnøttkrabben (Birgus latro). Navnet er veldig beskrivende for hva den driver dagene med. Blant ekspertene går den visstnok under navnet Palmetyven. Flere av de gamle navnene blir uaktuelle i dag, fordi de ligner vanlige ord i språket som gir negative assosiasjoner. Mange navn er like or og vi kan godt leve med slike navn.


Tine er både noe å ha mat i, navn på meieri og navn på jenter. Navn med dyr i er lov. Det går helt greit. I Norge er vi vant med navn som inneholder dyrenavn, som Bjørn. Mange har sikkert hørt snakk om at navn på dyr ikke blir godkjent som fornavn.


Mer detaljerte ordlister for de ulike dyrekategoriene finner du på de neste sidene. Skriv navn på dyr Hva heter dyrene? De fleste av dem forekommer under ganger i tellingen, men det er også tatt med noen mer vanlige navn.


Men når du først får se den er den litt av et syn! Med striper på bakparten og bena, ligner den litt på en sebra. Likevel er det sjiraffen som er okapiens nærmeste slektning. Men sjiraffen har lenger hals enn okapien, og mens sjiraffen lever ute på de åpne savannene, lever okapien dypt inne i den tropiske regnskogen. Dyregeografisk regnes Afrika nord for Sahara til den palearktiske region, mens Afrika sør for Sahara regnes til den etiopiske region.


Sahara danner en nesten ugjennomtrengelig barriere mellom de to regionene, og det finnes få nordlige elementer i den etiopiske region.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg