torsdag 28. september 2017

Grillet laks trines matblogg

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Deilig å prøve noe nytt med laks , en fisk vi spiser minst en gang i uka her hos oss.


Bloggen din gjør det så mye enklere å lage ukemenyer, noe vi gjør hver lørdag. Takk for all inspirasjon og tips!

Stek laksen ca 3-minutter på hver side i en grillpanne, til den er passe stekt. Har du ikke grillpanne kan du benytte vanlig stekepanne. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt. Grillet laks med blomkålpurè, appelsinkokte gulrøtter og persillepesto.


Ved å bruke Trines Matblogg , samtykker du i bruk av cookies. For noen uker siden var jeg på jentetur med jussjentene til Son Spa, og som en del av programmet inngikk en stopp på Norwegian Outlet i Vestby. Pass på at du ikke flytter så mye på fiskestykkene, slik at du får et fint mønster på laksen etter grillpannen.


La laksen hvile et par minutter før servering.

Dersom du ikke har grillpanne kan du grille i ovnen, eller steke laksen i vanlig stekepanne. Jeg har denne gang gjort en variant med både sitron, hvitvin og creme fraiche. Nydelig godt ble det.


Dersom du har rester er det like velsmakende å servere laksen kald neste dag. Fersk laks er fra Fiskehallen i Narvik. Laksen er ganske mild i seg selv, og da må det være litt trøkk i salsaen.


Bruk en skje eller stamper til å trykke blandingen litt sammen før du har oppi laksen. Laks , mango, avokado og chili er spennende og velsmakende kombinasjoner. Mye av æren må tillegges mango- og avokadosalaten, som også passer godt til grillet kjøtt eller kylling, ja til og med tex-mex! Krydre laksen med salt og pepper og stek den i litt nøytral olje i 2-minutter på hver side, til den er passe stekt.


Alternativt kan du grille laksen på grillen eller steke den i en grillpanne. Hvis du ønsker mer Tex Mex-smak, kan du krydre den med Fajita kryddermix før du griller den. Skjær laksen i serveringsstykker, pensle med olivenolje og dryss med salt og pepper.


Ha saften av sitron og estragon over laksen. Skjær agurk i tynne skiver. Rør sukker ut i hvitvinseddik, og bland med olivenolje. Grill laksen med skinnsiden ned i ca.

Se flere ideer om Mat,. Til laksen trenger du et utvalg grønnsaker. Det er smaken som bestemmer, men her har du mitt forslag (som for øvrig ble veldig godt): ca 2gram laks til hver gulrøtter i skiver ganske fint snittet kål en liten bunt vårløk brokkoli sjampinjong salt og pepper sitron fløte. Min oldefar spiste ikke laks , det var umat! Sett ovnen på 2grader.


Så lenge han levde, ville han ikke ha det. Fattigmannskost”, så langt sank han ikke! Så husker jeg 80-tallet, hvor laksen ble til konfirmasjonsmiddager, og til i dag, hvor fisk er ensbetydende med laks for mange.


Selv insisterte jeg i mange år på at jeg ikke likte laks , kun ørret. Her på søndag hadde vi bestemt at i dag, da SKAL vi grille. Det angret vi dog litt på da søndagen kom, for mere vind skulle man lete lenge etter!


Laks er først og fremst deilig grillmat, men også sunn og imponerende enkelt å tilberede. Når sommeren er på sitt beste, er det ingen grunn for å gjøre matlagingen komplisert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg