mandag 4. september 2017

Arbeidsledig etter studier

De fleste vilkårene går greit å forholde seg til dersom du er nyutdannet og arbeidsledig. Problemet oppstår i møte med inntekt. Dersom du er fulltidsstudent, forventes det at du bruker rundt timer i uken på studiene dine, noe som ikke åpner for mye jobb ved siden av. Har du søkt om fullt lån og stipend fra Lånekassen som heltidsstudent utgjør dette 51.


Utdanning som du har begynt på minst måneder før du ble helt arbeidsledig fra heltidsarbei eller helt eller delvis permittert fra heltidsarbeid. Denne utdanningen kan du fortsette på i inntil måneder regnet fra du ble arbeidsledig , hvis NAV godkjenner dette. Hei, jeg er snart ferdig med mastergraden og det ser dessverre ut til at jeg blir arbeidsledig.


Jeg søker ulike jobber nå, men har ikke fått napp, ikke blitt innkalt til intervju. Jeg leverer masteroppgaven i begynnelsen av april, hvis jeg ikke får jobb til da, vil jeg ikke ha noe å leve av. Jeg har sagt opp deltidsjobben jeg hadde. Jeg begynner ny jobb nå til mandag, etter å ha gått arbeidsledig i nesten 2måneder.


Universitetet i Bergen er arbeidsledige et halvt år etter avsluttende studier , mot prosent fra Universitetet i. Han jobbet litt som personlig assistent, og etter et halvt år fikk han en relevant praktikantstilling i policyavdelingen til EAT Foundation, som ble utvidet til et vikariat. Om arbeidsmarkedet er godt nært arbeidssøkeren, forsøker NAV i samarbeid med brukeren å finne ledige stillinger innen en times reiseavstand. Om det er misforhold mellom yrkesønske og utlyste stillinger, vil søket etter ledige stillinger bli gjort i et større geografisk område. I dag kan en arbeidsledig gründer få avslag på dagpenger hvis man potensielt kan fortrenge annen virksomhet med sin idé.


I tillegg er det foreslått endringer som skal gi arbeidsledige innvandrere sjansen til å forbedre norsken og øke mulighetene sine på jobbmarkedet. De foreslåtte endringene skal etter planen tre i kraft fra 1. Jeg var arbeidsledig etter avsluttet studie i sommer og frem til jul. Siden jeg uansett ikke hadde rett på dagpenger meldte jeg meg ikke arbeidsledig hos NAV. Tenkte ikke på at rentene begynner å løpe på studielånet, da første betaling er nå i februar.


Slik jeg tolker reglene vil du ikke kvalifisere fordi du ikke har tjent nok. Da bør du melde deg arbeidsledig og søke om dagpenger. I jobb etter kort tid.


Et halvt år etter fullført utdanning er de fleste mastere i jobb, selv om arbeidsledigheten er høyere blant nyutdannede enn i befolkningen generelt. Det gjelder ikke fedrene. Må vi utsette adopsjon nr. Vi begynner å bli gamle, og har egentlig ikke tid til det. Tror ikke det blir vanskelig å få ny jobb etter studier , men vet jo aldri.


Dagpengeforskriften § 4–fjerde ledd bokstav a slår videre fast at dersom en person allerede har startet utdanning på tidspunktet han blir arbeidsledig eller permittert (helt eller delvis), vil han kunne ha mulighet til å fortsette denne utdanningen i inntil seks måneder og samtidig motta dagpenger. Først etter å ha fått innvilget dagpenger opplyste hun overfor Nav at hun var under utdanning og søkte om godkjenning av denne, og retten til å beholde dagpengene. Dette ble avslått, og etter å ha klaget til Nav har Trygderetten også behandlet saken, og kommet frem til at hun må betale tilbake dagpengene for den aktuelle perioden.


Jeg er akkurat ferdig med skole, og sommerjobb. Men nå er det sånn at jeg holder på å søke jobber, men det er veldig lite ledige stillinger for tiden. Har søt etter dagpenger, men har tjent for lite til det. Du kan få sykmelding av fastlegen eller en annen som har rett til å sykmelde deg hvis det er medisinske grunner til at du ikke kan jobbe.


Hvis du på dagen du blir sykemeldt midlertidig har vært ute av arbeid i mindre enn en måne så kan du ha rett på sykepenger fra NAV fra den 15. Sykepengene vil etter hovedregelen utgjøre av inntektsgrunnlaget ditt og inntektsgrunnlaget er et gjennomsnitt av de tre siste årene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg