mandag 11. september 2017

Kornete pavlova

Topp den med krem og smak etter ønske. Klassisk vri med bær. Se oppskriften her. Toppet med eggekrem og friske bær blir dette en suksess i hvert selskap.


Her har du en enkel oppskrift med trinn-bilder: Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Sprø marengsbunn, deilig eggekrem og friske bær - perfekt til 17.

Server deilig krem ved siden av slik at alle ser det fotte kunstverket ditt og legg på frukt eller bær som skaper kontraster til fargene i kaken. Denne kaken er florlett og sprø, og smelter i munnen. En suksess i hvert selskap, enkel å få til, og virkelig flott å se på. Pavlova har blitt en fast tradisjon på kakebordet 17.


Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen.


Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst.

Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete. Her har vi lagd kaken i små porsjonsmarengser, slik at den kan serveres som en deilig dessert. Sprø bunn, fløyelsmyk eggekrem, toppet med skogens gull - multer. Rett og slett nydelig! Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien.


Jeg laget bunnen to dager før og pyntet den i festlokalet rett før den skulle serveres. Enkelt og greit, og jeg har enda til gode å se noen si nei takk til en pavlova med friske og fristende. Den blir ekstra enkel hvis du velger å bruke ferdig vaniljekrem eller eggekrem, men å lage eggekrem selv er også veldig enkelt. Ha i hvitvinseddiken til slutt. Du skal kunne holde bollen over hodet uten at innholdet renner ut.


Laks og asparges, pavlova ,. Det samme skjer hos meg, kornete og synker sammen. Ikke i nærheten av slik bildet her viser. Den kaken som er avbildet her ser ut som at den er laget med sukker…. Jeg ble så glad når jeg kom over denne oppskriften fordi kaken så ut som vanlig pavlova , men dessverre, det viser seg å ikke stemme. Pavlovakaken er florlett, sprø, smelter i munnen og fanger alles øyne ved kakebordet.


Lag bunnen dagen før, og pynt kaken.

For alle som trenger en oppskrift på pavlova langpannekake så er dette en jeg hadde suksess me. Bland resten av sukkeret med maisennamelet. Pisk til marengsen er stiv og blank, og til alt sukkeret er oppløst. Vend i eddik og pisk noen sekunder til slutt.


Ikke pisk for lenge, da blir marengsen fort kornete. Ooo-svikefulle Pavlova. Du som er så lett og luftig, og som alle oppskrifter med stor selvsikkerhet hevder å være en enkel kake å bake. Så her kommer ikke bare en liten fremgangsmåte, og oppskrift, her kommer også en liten oversikt over fallgruvene du skal unngå.


Vend inn siktet maisenna og eddik med en skje. Men jeg vil tro det skal gå an. Den kan kanskje bli bittelitt kornete etter den er tint igjen, men det skal nok ikke gå ut over smaken uansett. Ser andre som har fryst vaniljekrem (eggekrem tilsatt pisket fløte) og det har gått helt greit.


Det har også jeg god erfaring med. Du må nesten bare prøve og se. Si gjerne fra hvordan det gikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg