onsdag 13. september 2017

Feber barn paracet virker ikke

Lei av lang kø på apoteket? Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Barn Febernedsettende medisin til barn.


Små barn kan lett få feber på °C, selv ved helt vanlige virusinfeksjoner. Allmenntilstanden er en mye viktigere indikasjon på hvor sykt barnet er enn selve feberen.

Det kan hjelpe dem til å få sove ordentlig og til å få i seg drikke. Barn med øreverk kan også ha god nytte av paracet som smertelindring selv om de ikke har høy feber , sier Ida Natås, overlege ved Legevaktsentralen i Oslo. Barn har feber når temperaturen er over 38° (målt i endetarmen).


Feber er ikke en sykdom i seg selv. Både bakterie- og virusinfeksjoner kan gi. Barn med feber bør først og fremst av hensyn til seg selv holdes hjemme fra barnehagen til det er feberfritt. Det er et svært vanlig sykdomstegn, men ingen sykdom i seg selv.


Barn får lettere feber enn voksne, og de får ofte høyere feber.

Vedvarende bruk av maks. Behandling av febertilstander hos barn bør av samme årsak helst være kortvarig. Risiko for nyreskader ved langvarig bruk er ikke utelukket. Barn kan fort kjennes varme ut, og det er derfor viktig å måle temperaturen hos barn for å følge med på om barnet har feber eller ikke.


Hvordan måle feberen hos små barn ? Som en pekepinn vil man kunne vente noen dager før man oppsøker lege grunnet feber hos barn (husk å måle rektalt!), gitt at barnet ikke virker medtatt eller uttrykker uttalt ubehag. Ved langvarig feber , påfallende nedsatt allmenntilstand eller andre bekymringsverdige symptomer eller tegn må man oppsøke lege. Barn kan imidlertid ha ganske høy feber uten å være veldig syke.


Du kan ha en unge som har i feber men samtidig springer rundt i stua og skriker og skråler. Så kan du også ha et barn som har i feber og virker helt medtatt, orker lite og bare vil legge seg. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon.


C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Antipyretika brukes derfor primært symptomlindrende mot følgetilstander av høy temperatur, som hodepine og ledd- og muskelsmerter. Para­cet har medi­si­ner mot smer­te og feber bereg­net for barn i uli­ke ald­re.


Vær obs på at du IKKE kan sam­men­lig­ne meng­de virke­stoff i for eksem­pel Ibux og Para­cet for­di dis­se har to uli­ke virke­stof­fer, under­stre­ker far­ma­søy­ten. Paracet virker i tillegg febernedsettende. Virkningen kommer noe senere enn for tabletter.


Høy feber som ikke går ned med paracet.

Stikkpillen innføres i entarmen. Kjipt når det stå på selvsagt, men husk at feber under er ikke like høyt for barn som for voksne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg