onsdag 13. september 2017

Lønn yrker oversikt

Statistikken fra Statistisk sentralbyrå viser at en gjennomsnittlig månedslønn for alle ansatte steg fra 43. Lønnen er oppgitt i månedslønn for begge kjønn. Statistikken omfatter avtalt lønn , uregelmessige tillegg og bonuser, men ikke overtidsgodtgjørelse. Oversikten over gjennomsnittslønnen i 3yrker finner du på FriFagbevegelse.


Nederst i saken kan du se lønnsgjennomsnittet for over 3yrker.

Lærerne er lønnstapere. Til sammenligning hadde ansatte i barnehagene en lønnsvekst på prosent. Her er en oversikt over gjennomsnittlig månedslønn i nærmere 4ulike yrker. Barnehagetallene er fra private. IT, samt kreative yrker er fra varehandel.


Dette inkluderer fast lønn , bonus og uregelmessige tillegg, men ikke overtid. Hopp til hovedinnhold.

Disse yrkene er ikke vist i vår oversikt. Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac). Ifølge SSB er det generelt sett større lønnsspredning i høytlønnede enn i lavtlønnede yrker. Sjekk lønnen din: Dette bør du tjene.


Dette er tall for alle sektorer, altså privat, kommunal og stat. Du kan også sjekke lønn for yrkesgruppene innenfor de ulike sektorene hos SSB. LES OGSÅ: Slik forhandler du høyere lønn. Gjennsomsnittslønn for over 3yrker.


Tallene er hentet fra Statistisk sentralbyrå. Over 1yrker gikk ned i lønn i fjor. Månedslønna omfatter avtalt lønn , uregelmessige tillegg og bonus. Overtidsgodtgjørelser er ikke medregnet. Det kan være store lønnsforskjeller i de ulike yrkene.


For de som jobber delti har SSB regnet om lønna til hva den ville vært for en som jobber heltid. Vi bryr oss om ditt personvern.

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Jeg lurer på om det finnes en liste over jobber med mest og minst lønn i Norge? Det er så mye jeg har veldig LYST til å bli, men vil se litt på økonomien også.


Her kan du se gjennomsnittlig månedslønn fordelt på yrke. Så lurer på hvilke yrker som har høyest lønn og slikt? Her får du lønn mens du studerer.


Forskjellen er størst i Rogalan mens gjennomsnittslønna er likest mellom kvinner og menn i Hedmark. Da Dinside har skrevet om lønnsforskjeller på grunn av kjønn tidligere, var en av hovedårsakene at det var langt færre kvinner med lønn over 500. STUDIER, SKOLER, YRKER og STUDIESTEDER.


Usikker på hva du skal studere? Suzanne synes det er vanskelig å bestemme seg for hva hun skal studere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg