fredag 15. september 2017

Smerter mellom skulderbladene tung pust

Smerter mellom skulderbladene kommer som regel fra muskel- og skjelettapparatet. Nedsatt funksjon (leddlåsninger) i leddene i rygg, samt mellom ribbein og ryggsøyle. Dårlig holdning som ”låser” pusten og gir overfladisk pust.


Stress, anspenthet og ensidige arbeidsstillinger. Har du et større infarkt, vil du automatisk bli tung i pusten. Nye smerter mellom skulderbladene , i øvre del av magen eller i kjeven skal man definitivt ta på alvor. En kvelende fornemmelse i eller omkring halsen. Tung pust som kommer plutselig.


Tyngdefornemmelse, følelsesløshet eller sovende fornemmelse i arm, skulder, albue eller hånd - oftest i venstre side. Hva kan jeg selv gjøre? Har opplevd nylig oppståtte smerter i ryggen mellom skulderbladene. Vanskelig å peke på et spesielt punkt for hvor smertene kommer fra. Problemer med å svelge.


Det er typisk kvinner å tenke at symptomene de kjenner på, går over, understreker Løchen. Men det er viktig å gå til legen når tilsynelatende uskyldige ting forandrer seg. Er det en akutt situasjon med brystsmerter og tung pust , ring 1og hold deg i ro til hjelpen kommer. Smerter i øvre del av ryggen mellom skulderbladene rammer svært mange av oss. Kanskje ikke så rart når vi tenker på alt kontorarbeid som utføres i høyt tempo med runde skuldre, fremoverbøyd hode og anspente armer.


Ofte sprer smerten seg opp til nakken, ut i skuldre og armer eller frem til brystet. Spesielt hvis smertene er ledsaget av tung pust , kvalme og medtatthet kan det være et tegn på alvorlig sykdom. Mildere smerter som vedvarer eller stadig vender tilbake, bør også vurderes av lege, slik at man kan få en sikker diagnose, eller kan utelukke alvorlig sykdom. Imidlertid er smerter i øvre del av ryggen mellom skulderbladene svært vanlige symptomer og i din alder taler det mot muskulær årsa.


Smerter mellom skulderbladene tung pust

Kontorarbeid som utføres i høyt tempo med runde skuldre, fremoverbøyd hode og anspente armer kan være utløsende årsak. Smerter i brystet på grunn av at lungevevet er tomt for luft og har falt sammen kan også være et tidlig symptom. Dette kan i tillegg føre til infeksjoner og kan gi smerter.


I cirka prosent av tilfellene er det sykdommer i hjerte eller kretsløp som er årsaken. Naar du puster tungt vil det vaere bevegelse i leddene mellom ribbena og ryggraden. Særlig kreftpasienter har ofte tung pust av andre årsaker enn grunnsykdommen. Under anamneseopptak og undersøkelse må man derfor lete aktivt etter andre mulige årsaker enn den uhelbredelige tilstanden. De vanligste årsakene innen muskel- og skjelettplager i dette området er fra ryggsøylen, musklatur og ribbein.


Smerter mellom skulderbladene tung pust

Slike smerter er ikke spesifikke, men hvis det øker med dyp pusting, nysing eller hoste, bør tilstanden til bronkopulmonært system undersøkes så snart som mulig. Konstant smerte under venstre skulderblad forårsaket av lungebetennelse kan avta i en horisontal stilling når du svinger kroppen til den sunne siden. Generelt om smerter i brystet Smerter i bryst regionen skal alltid tas på alvor og ved mistanke om alvorlig sykdom ta straks kontakt med lege eller ring 113! SVAR: Hei Det er vanskelig for meg å si nøyaktig hva dine smerter kommer av, uten å ha undersøkt deg selv. Ryggsmerter kan ha flere årsaker.


Men en hyppig årsake er stress og stive muskler. Den vanligste årsaken til tung pust er sykdommer i luftveiene. Disse tilstandene står for rundt prosent av henvendelsene for tung pust i allmennpraksis.


Smerter mellom skulderbladene tung pust

Men tung pust kan også skyldes blant annet hjertesykdommer, sykdommer i lungene eller psykisk sykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg