tirsdag 26. september 2017

Bestemors tropisk aroma

Bestemors tropisk aroma. Wenche lager sjokoladekake etter etterlysning fra seere. Denne varianten er klassisk og krydret, og kalles tropisk aroma. Oppskriften stammer fra hennes egen bestemor. Tropisk aroma er en herlig barndoms minne.


Bestemors tropisk aroma

Alle har vel smugspist på en kake eller to som barn og denne var min favoritt. En sjokolade kake kryddret med muskatnøtt og kanel – en salig blanding av smak. En søt sjokolade glasur med en udefinerbar smak (iallfall som barn) av kaffe pakket det hele inn. Den blir bare bedre om den står et par dager og modnes. Her er bilde fra min gamle oppskriftsbok, oppskriften har jeg fått av min mor.


Kaken rakk ikke bli helt avkjølt, derfor kun halvpyntet da bildet ble tatt! Noen lager denne kaken med en mørk og en lys bunn. Akkurat hvor langt kakeklassikeren går tilbake er usikkert, men navnet fikk den i alle fall i en tid da muskat og kanel ble oppfattet som krydder med en eksotisk og tropisk aroma.


Egg og sukker piskes, ha i resten av ingrediensene. Brett smeltet kokesjokolade forsiktig inn i den ene halvparten. Stappfull av smak, og med masse god glasur, er dette en sikker vinner på kakebordet. Det som gjør denne oppskriften helt spesiell er at den gir en skikkelig GIGASTOR kake (dvs stor nok til å mette en hel klassefest). Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre!


Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.


Bestemors tropisk aroma

En blogg om de hyggelige tingene i livet. Et forsøk på å formidle noen tradisjoner, vise frem noen bilder jeg liker, gjenskape fortellinger ved å skrive om opplevelser - eller rett og slett få bruke fantasien og kreativiteten ved å skape og utvikle bloggen. Perfekt til når du skal ha kaffebesøk eller til en annen spesiell anledning. Jeg har prøvd flere oppskrifter men den jeg alltid kommer tilbake til er hentet fra oldemors kokebok. Denne oppskrifta kommer fra Nancy i Saltdal, og er trolig skrevet ned før krigen, tror hun selv.


Jeg har fulgt den med litt endringer, men beholder hennes oppskrift, om du vil gjøre det som kvinnene på 30-tallet! For å gjøre det litt enklere har jeg satt sammen en oppskrift som passer til en liten langpanne. Glasuren strykes på toppen og det klassiske mønsteret er laget ved hjelp av en gaffel. Kaken er saftig og holder seg i flere dager.


Bestemors tropisk aroma

Annonse Fyrstekake (med en vri) 8. Christmas cake – klassisk engelsk fruktkake 28. Mormors saftige tropiske aroma Saftig og vellsmakende. Lene Johanne Sommarset Gi karakter.


Med krydret kakebunn og masse deilig glasur er det ikke rart at denne sjokoladekaken aldri går av moten. Navnet tropisk aroma kommer av kryddersmaken, fra en tid da krydder som kanel og muskatnøtt ble ansett som noe eksotisk. Ahhhhh… denne klassiske herligheten hadde gått helt i glemmeboken før min yngste datter hadde vært.


Denne gangen slår vi til med farmors tropiske aroma. De fleste vet at fersk torsk må ligge i (is)kaldt vann før du trekker den, men fru Bjelland beordrer fisken tilbake i sitt rette element en hel formiddag før bruk. Gjett om det gjør susen! Og i kokevannet skal det både salt, sukker og eddik.


Trykk på stjernene for å gi din vurdering. Takk for din vurdering!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg