fredag 29. september 2017

Antibiotika bivirkninger slapp

Likevel kan det være nyttig å vite hvilke bivirkninger som kan oppstå ved bruk av ulike atibiotikatyper. Hva gjør antibiotika ? Når det oppstår infeksjonssykdom kan den ha ulike årsaker. Feilbruk og overforbruk av antibiotika kan føre til resistensutvikling, det vil si bakterier som ikke kan bekjempes med antibiotika.


Antibiotika er legemidler som dreper eller stopper veksten av bakterier. Små barn og eldre er de gruppene som. Kan gi noen bivirkninger. Som med de fleste medisiner kan man også med antibiotika oppleve noen bivirkninger. En av de vanligste bivirkningene er for eksempel at man får løsere mage.


Dette skyldes at antibiotika også påvirker en del av fordøyelsesbakteriene som naturlig finnes i tarmen, i tillegg til de sykdomsfremkallende bakteriene. Jeg går på pencillin, og tar mg tre ganger daglig. Kjenner meg i normal god form og har ingen bivirkninger. Nesten som et slit, beina er tunge som bly og idag orket jeg ikke gå så langt som jeg pleier. Når det gjelder bivirkninger er det viktig at pasienten kan kontakte behandler om det er noe han lurer på.


De mest vanlige antibiotika bivirkningene er gastrointestinal karakter. Mange mennesker som tar antibiotika opplever noen grad av gastrointestinale plager, spesielt hvis de har til å ta en langvarig antibiotikakur. Jeg har kjente bivirkninger og symptomer på det jeg allerede vet om, dvs at jeg er nokså symptomfri annet enn bivirkninger av kreftmedisinen min - men jeg går altså ikke på antibiotika nå, men opplever slapphet, småkvalme og smak i munnen likt de gangene jeg har gått på kur med feks Flagyl penicillin. Denne fungerte dårlig og jeg fikk en ny bredspektret antibiotika på mandag denne uken. Legen gav beskjed om at det var en mulighet for at det ville gå utover magen nå.


Etter at jeg tok første tablett så ble jeg så fryktelig trøtt og sov i flere timer uten å klare å stå opp. Vet dere om det er en vanlig bivirkning av. Medikamentene har ingen effekt mot virus. Den mest vanlige antibiotika -typen er penicillin, som det finnes mange varianter av. I Norge har vi et moderat forbruk av antibiotika sammenlignet med de fleste andre land.


Generelt sett er antibiotika trygge legemidler å bruke, alvorlige bivirkninger er sjeldne og allergi for antibiotika er overdiagnostisert. Barnet utsettes for unødvendige bivirkninger. Andre bivirkninger av antibiotika er mer sjeldne, og vanligvis begrenset til bestemte klasser av antibiotika. Det anbefales å lese pasientopplysninger nøye for å lære mer om potensielle bivirkninger , interaksjoner, og risikoer før du starter et kurs av antibiotika. Hvis dyreeieren starter selv med antibiotika behandling før dyrlegebesøk, kan det være for sent for å ta bakteriologiske prøve.


Unødvendig og feil antibiotikabruk Bruk av antibiotika til å forbygge infeksjon er ikke riktig, unntak i forbindelse med operasjon. Men antibiotika er ikke uden bivirkninger , bl. Dicloxacillin Orion brukes til behandling av infeksjoner forårsaket av visse typer stafylokokker.


Forskning peger desuden på en sammenhæng mellem antibiotika og en øget sårbarhed over for nye infektioner. Derfor er du trøtt og slapp. Diabetikere har problemer med å konvertere blodsukkeret til energi.


De vanligste grunnene til at du mangler energi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg