mandag 11. september 2017

Lasagne lise finckenhagen

Vi nordmenn kaller hele ovnsretten med pasta, ostesaus og kjøttsaus for lasagne. Men det er faktisk bare pastaplatene som heter lasagne på italiensk. Lise Finckenhagen lager kjøttsaus som skal.


Lasagne lise finckenhagen

Hjemmelaget lasagne er litt mer tidkrevende enn industrivarianten, men du verden som det er verdt innsatsen. Med en saftig bolognesesaus laget av kvernet kjøtt av god kvalitet, pancetta, grønnsaker i små terninger og en fyldig saus rikelig toppet med ost er lasagne den perfekte kosematen. Topp lasagneformen med ostesaus og litt av kjøttsausen. Strø over revet Jarlsbergost.


Stek lasagne formen i ovnen på 2grader i ca. Serveres med frisk salat og ostesaus. Men når det kommer til pastapai må du lete etter store pastarør. Rørene, store rigatoni, skal nemlig fylles med kjøttsaus før de toppes med ostesaus og det hele gratineres i ovn.


Lasagne lise finckenhagen

Denne uka feirer kineserne nyttår. Bretteteknikken kan virke litt vanskelig med en gang, men du kommer fort inn i det. Ovnsbakt fennikel med timian og sitron. Krydret rød linsegryte. Restaurantanmeldelse av Hyde: Dobbeltgjenger i kjelleren Hyde.


Wirkola er vanskelig – å lage bule etter Pjoltergeist likeså. Hvis det ikke jobbes mer med detaljene, kan nyåpnede Hyde i Rosteds gate i Oslo lett bli som den kjipe Mr. Hyde, mens alle lurer på hvor den gode Dr. Den smaker nydelig og er lite kunsverk i seg selv.


Slik gjør du: Finhakk løk og hvitløk til kebaben og bland alle ingrediensene i en bolle. Kna deigen godt sammen til en jevn farse. Form farsen til ca. Det eneste jeg har endret på er bruken av pastinakk i stede for sellerirot i gryten, rødløk og sjalottløk i stede for vanlig gul løk, og sitronsaft i stede for appelsinskall. I tillegg byttet jeg ut mandelpotetmosen med pastinakkrem.


Her er en klassisk oppskrift. Dette har gjort henne til en av våre mest folkekjære kokker. Hun elsker pasjonsfrukt, og lager gjerne pasjonsfruktkrem til sine pannekaker - eller crêpe. Livsstil Produkter. Products are available in a range of finishes including brushed satin brass, offering a modern luxe appeal, a versatile raw metal finish and brushed satin nickel for a timeless aesthetic.


Paret har vært sammen i over år, men i fjor høst tok ekteskapet slutt. Det bekrefter Finckenhagen selv overfor Se og Hør. Det har vært en slitsom høst.


Til desserten etter middag pleier alle få den desserten de liker best. Til riskremen serverer Lise hjemmelaget. Sommeren er her og vi koser oss med deilige salater.


Det er så kult å smake peruansk quinoa med en veldig norsk vri, som kommer via den fantastiske blåbærdressingen fra Lise.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg