torsdag 7. september 2017

Ubehandlet soppinfeksjon gravid

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt!

Hos de fleste kvinner er soppinfeksjon i underlivet (candidavaginitt) forårsaket av en gjærsopp som kalles Candida albicans. Candida er vanligvis ufarlig og den lever naturlig på kroppen. Blir det for mye av denne gjærsoppen, fører det til betennelse i skjeden. Soppinfeksjon i underlivet oppstår ofte etter en antibiotikakur.


Jeg er en kvinne på år som har to barn på og år. Hver gang jeg er gravid så begynner graviditeten med en soppinfeksjon. Ved siste graviditet brukte jeg canesten (vaginaltabletter og krem) og ved de to tidligere pevaryl (vaginaltabletter og krem).


Av Kathrine Woie, lege.

Hva er Candida albicans? Hyppigheten øker etter graviditetens varighet. Hvorfor får man soppinfeksjon ? I svangerskapet er det økt produksjon av kvinnelig kjønnshormon (østrogen).


Ja, i noen tilfeller kan det være det første symptomet på at du er gravid. Det arter seg som hissig rødhet, svie og kløe på kjønnsleppene og rundt skjedeåpningen. Det er også rødt og sårt i selve skjeden. Ofte forligger en osteaktig, cottage cheese-liknende utflod.


Den kan ligge som et belegg på skjedeveggen. Noen vil merke lite plager, mens andre kan få følelse av svie og ubehag. Sykdommen rammer som oftest spedbarn, personer med nedsatt immunforsvar og eldre.


Ved ubehandlet infeksjon kan varigheten strekke seg over måneder. Gravide kan bruke de vanlige midlene mot soppinfeksjon , som stikkpille og krem. Stikkpillen bør settes varsomt inn i skjeden.


Dersom lokalbehandlingen ikke hjelper, finnes det en tablett med soppmiddel man kan ta. Denne kan også brukes av gravide , men kun i samråd med lege.

Kontakt i så fall fastlegen din, råder Løvendahl Mogstad. Ved soppinfeksjon i kvinnens underliv er Candida albicans vanligst, og den tilhører normalfloraen hos omtrent av kvinner. H ved soppinfeksjon er oftest 5– men candida kan også finnes ved pH over og i blant sammen med BV.


Når blir jeg gravid ? Sistnevnte fås på resept og forskrives av lege. På apoteket har de ifølge Storfjell-Olven også legemidler som er fritatt fra reseptplikt til bruk mot soppinfeksjon i skjeden, men det er ikke alle som kan brukes av gravide. Svie, kløe og luktfri utflod er vanlige symptomer på soppinfeksjon. De fleste opplever at utfloden er tykk, hvit og klumpete (minner om cottage cheese), men tyntflytende utflod kan også forekomme. Sårhet, sprekkdannelse i underlivet og smerter ved samleie er andre symptomer som kan oppstå hvis man har soppinfeksjon.


Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. I noen tilfeller er ubehandlet sykdom er forbundet med en større risiko for fosteret, enn behandlingen i seg selv. Eksempler på slike tilstander er blant annet epilepsi, astma og alvorlig psykisk sykdom. Studier viser at rundt av gravide kvinner bruker legemidler (1), og at disse har et stort behov for legemiddelinformasjon (2).


Behandling av soppinfeksjon Dersom du ikke er plaget kan soppinfeksjonen gå ubehandlet - og du vil sannsynligvis aldri vite at du har hatt en soppinfeksjon. De aller fleste må imidlertid regne med noen ubehagelige symptomer, og disse lar seg heldigvis lett behandle med reseptfrie legemidler. Jeg har mer eller mindre gått konstant med sopp infeksjon etter jeg ble gravid.


Det klør, svir og sprekker opp. Har ikke behandlet dette for lest at det kan gi fosterskader. Har også lest at det er ufarlig å gå med soppinfeksjon når man er gravid.


Leser nå en artikkel fra babyverden at gravide bør behandle soppinfeksjon. Denne infeksjonen hører til de vanligste infeksjonene i svangerskapet og opptil av gravide kan ha bakterier i urinen uten at å ha noen symptomer (asymptomatiske). En blærebetennelse gir økt risko for nyrebekkenbetennelse. Derfor undersøkes urinen på alle gravide ved hver kontroll.


Men jeg ringte legen min i går å spurte å da sa hun at jeg ikke kunne ta noenting! Antibiotika kan gi bivirkninger, men de er ofte milde. De vanligste er mageproblemer, utslett og soppinfeksjon.


Ubehandlet bleieutslett kan bli infisert med soppen candida i løpet av ca. Foreldrene bør være obs på utslett i bleieregionen og huske at hyppige løse avføringer er en predisponerende årsak til bleiedermatitt. Underliggende hudlidelser som atopisk eksem vil også være en medvirkende årsak, sier barnelegen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg