fredag 15. september 2017

Italiensk treretters meny

Italiensk retters meny. NO: Planlegger du menyen til årets sommerfest? Eller har du lenge hatt lyst til å invitere venninnene til middag på terrassen? Hva med en italiensk aften?


Er det noe italienerne kan er det å lage mat, og du kan få til akkurat det samme på kjøkkenet hjemme.

Norges beste kokk Christopher W. Davidsen har satt sammen tre 3-retters menyer til oss. Disse vil du garantert imponere gjestene med. Her har vi satt opp en del forslag til tre-, fem- og syvrettes menyer.


Menyene har forskjellige røde tråder, som geografi, sesonger eller anledninger. Håper du finner noe som passer for deg. Helgen blir full av italienske smaker.


Når jeg vil komme i italiensk stemning server jeg alltid et et med rå grønnsaker (på denne måten).

I tillegg pleier jeg å koke en artisjokk (i en halvtime). Treretters italiensk meny med antipasti til fire personer. Menyen er fornorsket i den grad at primien består av mer enn karbohydrater, jeg serverer tilbehør til secondien på tallerkenen, og desserten er noe mer komplisert enn en italiensk bondekone ville servert. Noen friheter må man få ta seg!


Forskjellene er merkbart store fra det nord- italienske til det sør- italienske kjøkken og enkelt fortalt er dette et resultat av de store klimatiske variasjonene i det lange støvelformede landet. Som sagt tidligere, så passer det fint med ett tema for en fest. Og her har jeg valgt italiensk. Vinekspert Christer Berens kan mer enn bare vin. Få hans treretters meny her!


Stine Raste Amundsen. Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Dolce er naturligvis desserten, som gjerne følges av en kopp kruttsterk italiensk espresso. Det er all grunn til å ta en italiensk kjøkkenreise, og da er disse åtte oppskriftene gode å starte med. Enkle, næringsrike og utrolig smaksrike retter som garantert vil falle i smak!


Spaghetti vongole Mer italiensk blir det ikke. Ved leie av kokk, servitør eller utstyr faktureres all mat med MVA (prisene på våre selskapsmenyer er oppgitt inkl. mva).

Endelig er dagen som du har drømt om så mange ganger kommet. Med delikate forretter, det herligste av pasta retter og romanske pizzaer fra deres italienske kjøkken, med alle rettigheter vil de føre deg sørover til en opplevelse for alle sanser. Imponer med treretters festmiddag på budsjett Adventstiden nærmer seg med stormskritt, og med den følger også festlige lag.


Det at festmiddagens hovedingredienser er forholdsvis rimelige gjør sitt til at terskelen for å invitere kan senkes. Men tenk også på hvor lenge det er ønske om å sitte til bords, det må regnes rundt tre kvarter per rett til servering og spising. En treretters vil i mange tilfeller være nok. Men en ekstra rett i form av et lite tygg av en appetittvekker gjør at måltidet oppleves som litt mer komplekst enn en treretters.


En femretter kan lett bli for. Det er helg, det er like før vinterferien og du kan godt unne deg noe ekstra. Asparges-forrett, biff med baktanke og en mørk hemmelighet, er vårt forslag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg