onsdag 6. september 2017

Allergisk reaksjon lepper

Reaksjoner med snue ( allergisk snue, rhinitt), hosterier eller astma kan også komme ellers på grunn av allergi mot mat, men da kommer de gjerne i tillegg til og sammen med reaksjoner fra tarmen eller i huden. En slik reaksjon kan være begynnelsen på mer uttalte allergireaksjoner, men hos de fleste gir det seg med dette, og reaksjonen går over i løpet av en eller noen få timer. Oralt syndrom er aller vanligst når en pollenallergiker spiser frukt eller grønnsaker som kryssreagerer med de pollensortene som personen er allergisk mot (se kryssreaksjoner ). Allergisk urticaria.


Ved allergi mot for eksempel melk eller egg.

Hevelse i lepper skyldes hovedsakelig på grunn av allergi eller andre mat stoffer spesifikke allergener i miljøet. Ulike allergener som pollen, støv, dyr pels, eller forurensing kan føre til at leppene til å hovne opp. Den allergiske reaksjonen starter vanligvis med en kriblende følelse og fører til betennelse da.


Man kan begynne å klø på flere steder som f. Om man får en alvorlig allergisk reaksjon skal man søke hjelp umiddelbart ved å ringe 1eller komme seg raskt til lege. Hva er tegn på en allergisk reaksjon på reker? Har en allergisk reaksjon på reker er vanlig fordi mange mennesker har skalldyrallergi.

Noen mennesker har milde reaksjoner som elveblest, prikking i munnen, og mindre hevelse av kroppsdeler. Dersom man får et allergisk sjokk vil man raskt bli bevisstløs. Angioødem er en allergisk reaksjon i de dypere lagene av huden og slimhinnen. Tilstanden kan være både akutt og kronisk.


Angioødem og elveblest (urtikaria) kan ses på som ulike uttrykk for den samme sykdommen. Denne formen for legemiddelreaksjon kan gi livstruende reaksjoner av typen anafylaktisk sjokk ( allergisk sjokk) og akutt pustebesvær. Penicillin er oftest årsaken til slike reaksjoner.


Opplever du tett og rennende nese, nysing, irritasjon i halsen og røde, kløende og irriterte øyne, er dette typiske symptomer på allergi og et tegn på at du reagerer på noe i omgivelsene dine og opplever en allergisk reaksjon. Anafylaksi er en alvorlig allergisk reaksjon og kan være livstruende. Akutt inflammatorisk allergisk reaksjon : En av de ‘vanligste’ typen allergisk reaksjon man kan få. Det fører til at huden kan bli rø hoven og litt kløe. Grunnet til at denne typen reaksjon oppstår er at huden rett og slett er irritert over at tatoveringsnålen og blekket har vært inne i huden konstant over en kort periode med tid.


Lip ødem er en hyppig konsekvens av angioødem - en sykdom som er en betennelse i det subkutane vev og slimhinnen, fremkalt av allergier. Elveblest skyldes ofte allergi mot noe man har hatt hudkontakt med eller spist, men kan like gjerne oppstå uten en allergisk reaksjon. Symptomene kan raskt bli akutte og krever umiddelbar behandling.


I begge tilfeller får man hevelser og kløe i huden.

Visse legemidler, blant annet enkelte typer antibiotika og betennelsesdempende midler, kan utløse elveblest. Det tilsettes i juice av sitrusfrukter, for å oppnå lengre holdbarhet og gi smak. Denne er ikke et allergen og forårsaker ikke en allergisk reaksjon , men kan forårsake irritasjon i hud og munn, og hos noen mageproblemer. Moderate mengder kunstig sitronsyre tåles også ved atopisk eksem.


Sitronsyre kan være fremstilt fra sitrusfrukter. Anafylaktisk sjokk er en systemisk og potensielt livstruende allergisk reaksjon som kan gi bl. Disse pasientene trenger umiddelbart medikamentell behandling med bl. De vanligste symptomene på fiskeallergi og skalldyrallergi er kløe i munnen, hevelse i svelg og lepper , elveblest, astma og luftveisproblemer, og magesmerter som diare. Som med nøtteallergi, er det også her veldig viktig med riktig diagnose.


Mistenker du allergi, bør du oppsøke lege og få en allergiutredning. Størrelsen på reaksjonen avleses i millimeter etter minutter. Evt prikk-prikk test – lansettens stikkes først inn i en allergenkilde, f. Kiwi, og deretter i huden.


En kriblende følelse (parestesier) rundt leppene kan tyde på en rekke mulige forhol for eksempel en allergisk reaksjon , oral herpes, hypokalsemi eller hypoparathyroidism. Leppe hevelse er et tegn på en alvorlig allergisk reaksjon som kan føre til død hvis den ikke behandles. I tilfeller av allergisk reaksjon , er det viktig å få øyeblikkelig legehjelp.


Noen tegn på allergisk reaksjon på Antabuse er hevelse av tungen, munnen, lepper og ansikt, tetthet i brystet, hudutslett, bryte ut i elveblest, og problemer med å puste. Høye utslag på IgE eller prikktest er relatert til sannsynlighet for allergi, ikke alvorlighetsgrad på reaksjon. Som oftest ligner nye allergiske reaksjoner på tidligere reaksjoner , men kan også være uforutsigbare i f. Det er ikke slik at man reagerer sterkere ved senere allergiske reaksjoner.


Kroppsreaksjon som inkluderer opphovning, rødhet, kløe, rennende nese og pustevansker når kroppen blir utsatt for noe den er allergisk mot, f. En alvorlig allergisk reaksjon kan føre til anafylaksi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg