mandag 3. juli 2017

Paideig med maismel

Paideig er enkelt å lage. Fyll paien med for eksempel skinke, bacon, røkelaks, tomater og brie eller spinat og oliven. Bare fantasien setter grenser. Det har en mil men litt nøtteaktig smak. Oppskriften inneholder mindre smør en vanlig paideig – den har derfor færre kalorier, og er sunnere en vanlig butterdeig.


Anbefaler likevel å forsøke med maismel , da dette gir en litt annet smaksbilde.

Fyll den med det du selv ønsker og etter en kort tur innom stekeovnen er den klar til å nytes. Når jeg forsteker, kler jeg med folie og fyller opp med noe som hindrer at deigen hever. Gjerne ukokt ris som tåler å havne i ovnen uten å bli brent.


Prikker ikke deigen. Lomper og pizzadeig, derimot, var mer utfordrende, for der skal deigen være mye bløtere, hvilket igjen gjorde den vanskeligere å jobbe med. Selv om selve baksten blir tørrere likevel.


Så jeg hadde nok prøvd meg på en oppskrift for glutenfri paideig før jeg begynte å trikse med vanlige oppskrifter. Et annet smart tips for raskere pai: Du kan lage en stor porsjon med paideig , dele den opp i passe emner, trille og klemme dem litt flate, pakke i folie og fryse.

Fordi maisenna- og maismel er er naturlig fri for gluten, kan de i flere retter erstatte mel av hvete, rug, bygg og havre dersom man ønsker glutenfrikost for folk med glutenintoleranse og hveteallergi. Heller ikke rismel, bokhvetemel, soyamel, potetmel og johannesbrødkjernemel inneholder gluten. Resten av paideigen kjevles ut og legges i gitterform på toppen av paien.


Pensle med vann langs kanten for å forsegle. Jeg lagde også en lang, tynn pølse av litt paideig som jeg la rundt hele kanten av paien. På denne pyntet jeg senere med blomster og blader. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.


Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Pai-elsker, her kommer oppskriften du ikke vil gå glipp av!


VeganMisjonen er stolt av å kunne presentere en knallbra løsning på pai-floken: hvordan lage pai uten egg, men med et fyll som minner om egg i konsistens og som evner å holde en stor pai sammen uten at det blir en eneste saus. Del rødbetene og fordel jevnt i formen og hell deretter over osteblandingen. Pynt med solsikkekjerner. Serveres helst varm. Pupusa er den mest utbredte matretten i El Salvador.


Dette er en tjukk og håndlaget maistortilla fylt med ost. Maismel , eller polenta som det også kalles, er glutenfritt og trenger ingen heving. Bland mel og salt i en kjøkkenmaskinbolle.

Tilsett smøret og visp til røren ligner brødsmuler. Ha i én teskje vann om gangen til deigen kommer lett sammen. Elt deigen et par tak på en benk med mel på.


Men savner informasjon om fiber og saltinnholdet kunne med fordel vært lavere. Nå inneholder disse lefsene også hvetemel slik at de ikke er glutenfrie, men produkter laget med maismel er en fin erstatning til de som ikke tåler gluten, da denne meltypen er naturlig glutenfri. Får ikke terningkast på grunn av manglende informasjon. Innlegg om maismel skrevet av hnitteberg.


Disse skal frityrstekes, når de er gyldne tas de opp og legges på kjøkkenpapir så overflødig fett renner av. Tacoskjell må brettes i to, dette kan gjøres med hjelp av en rist som du setter litt høyt i stekeovnen eller f. Sammenlign med andre lignende ingredienser! Tilfeldig valgt i samme kategori.


Klikk her for full sammenligning av Maizena med andre ingredienser i samme kategori: Den enkle tabellen under viser navn, og der hvor det er registrert kj, fett (gram), protein (gram) og karbohydrater pr 1gram av ingrediensen. I noen tilfeller pr porsjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg