mandag 10. juli 2017

Barnet våkner om natten og gråter

Barnet våkner om natten og gråter

Mareritt inntreffer mest langt ut på natten i siste halvdel av hovedsøvnsperioden. Om morgenen vil barnet som regel huske meget godt det som hendte, forteller. Forskningen er et samarbeid med Folkehelseinstituttet og University of California, og baserer seg på informasjon fra den norske Mor- barn -undersøkelsen (MoBa), der foreldrene til mer enn 55. Fra seksmåneders-alderen har spedbarn ikke fysiologisk behov mat om natten.


Ikke ta barnet opp fra sengen hvis de våkner for tidlig. Prøv dere fram litt etter litt, i forhold til når barnet bør stå opp og har fått nok søvn. Legg barnet til rett tid og lær barnet å sovne selv, i egen seng.


Hei Eg har en sønn på mn som i enkelte perioder sover godt og hele natten , men dei er periodene er ganske korte. Det er mange årsaker til at små barn våkner om natten og gråter. Hvis barnet ikke har et tilstrekkelig utviklet språk, kan det være vanskelig å avgjøre om barnet har mareritt eller om det er noe annet som har vekket det. Innsovningsforholdene om kvelden og hvis barnet våkner om natten bør være de samme.


Slik kan barnet klare å sovne av seg selv igjen uten hjelp. Noen barn er urolige og klynker eller gråter litt før de sovner, det er helt normalt. Barn som våkner mange ganger om natta , kan drive foreldre til vanvidd.


Hvordan skal man takle det og hva gjør man for å få barnet til å sove igjen? Svaret gir seg ikke selv, og. Man snakker ikke om søvnproblemer hos barn før de er nærmere ett år. Da bør man søke hjelp. Det er vanskelig å svare konkret på, da alle barn er forskjellige.


Men hvordan definere søvnproblemer? Oppvåkning om natta. Mange foreldre sliter mye med at barnet våkner om natta. Terapeut Caroline Lorentzen Teigen sier at alle mennesker våkner mange ganger om natten , både barn og voksne. Undersøkelser har vist at en måned med søvntrening fører til at barn våkner sjeldnere i løpet av natten , bruker mindre tid på å roe seg om kvelden og er mer tilbøyelig til å sovne igjen etter å ha våknet om natten.


Vanskelig å få barnet til å legge seg om kvelden. Dette innebærer for noen at leggeritualet kan ta flere timer, med mye skriking og frustrasjon. Før barnet får fast føde er det helt naturlig at det våkner om natten for å få mat. Barnet våkner mange ganger for å få pupp. Hva kan gjøres om barnet våkner om natten : Forsøk å roe barnet i dets egen seng.


Det å få komme opp i foreldresengen eller inn i stuen kan lett oppfattes som belønning og dermed opprettholdes uvanen. Det kan være bedre om andre enn moren roer barnet om det våkner på natten. Med seks måneder barnet er nok for timers søvn, og i året - timer for å få en god natts søvn. Når barnet får fast føde på dagen, tilby eventuelt kun vann. Omtrent av barn i alderen fra tre måneder sove før morgenen fôring, og etter et år, de fleste barn ikke våkne opp til i morgen.


Hvorfor et barn våkner ofte opp om natten ? Etter lillebror kom handlet det om at hun hver natt ville inn til mamma. Jeg skjønner virkelig ikke hva som skjer på natten. Snuppa på mnd våkner mange ganger om natten og gråter. Noen ganger hjelper det med smokk, og andre ganger slik som i natt , må jeg bysse lenge, og noen tider må hun ligge i vår seng. Samsoving funker dårlig, da hun ligger alle retninger, og det blir ikke mye søvn på oss voksne.


Sambo endte på sofan i natt , mens snuppa sov sammen med. Temaside med fakta og forskning om søvn og søvnvansker. Søvn og søvnvansker.


Vedvarende søvnvansker (insomni) kan ha negative konsekvenser for helsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg