fredag 28. juli 2017

Kald tran til baby

Lei av lang kø på apoteket? Bestill tran til baby fra Farmasiet hjem til deg. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Check out For The Baby.

Sassa’s Hverdag: Tran til de minstetreningstid. Et lite tips er å helle litt tran i en glasskrukke med tett lokk, og ha. Mange lurer på hvor kaldt er FOR kaldt for baby. Jeg har nå prøvd å gi tran til min baby i en uke, hun er nå uker, men.


Så tar man en teskje, varmer den i varmt vann, heller oppi kald tran. Rådet om bruk av tran. Det betyr at over av barn som bør få tran , ikke får det.


Hvis barnet ditt tidlig får et positivt forhold til å ta tran , er sannsynligheten for at barnet fortsetter med dette større.

Gjør det til en kosestund. Kos med barnet, og fortell det hvor fint dere har det og hvor godt det er med tran. Selv om babyen kanskje ikke forstår ordene ennå, tolker den blikk og tonefall, og kan da forbinde tran med noe fint og hyggelig.


Anbefaler du alle mødrene som kommer innom på kontroll å gi tran til barna sine? Ja, jeg tar alltid opp dette ved 6-ukerskontrollen, da spør jeg om de gir tran til babyen. Kjære TS, vær grei og ring en helsestasjon og et apotek for dette spørsmålet.


Her er det feil svar. Vi hadde vanter på poden da han var baby , fordi vi hadde det ganske kaldt på soverommet (under grader). Han var litt av et syn i ullpysj, med ullteppe under dyna og sånn hjelmlue.


Og fine, nystrikkede votter fra mormor. Vi har testet tran til baby og barn, og den beste tranen gir fire ganger så mye omega-som de dårligste til en tjuende-del av prisen. Anbefalt mengde tran fra ukers alder er ml opptrappende til ml fra måneders alder. Alternativt kan vitamin-D dråper benyttes.


En apotekets måleskje (ml) tran eller dråper vitamin D-dråper gir mikrogram vitamin D. I tillegg til vitamin D inneholder tran de essensielle omega-fettsyrene som finnes i fet fisk. Varmer du melken (og senere annen barnemat) i mikrobølgeovn, må du huske at den kan bli farlig varm, selv om flasken kjennes kald ut.

Morsmelk skal varmes opp til romtemperatur. Rist flasken godt og test med noen dråper på håndleddet. Brysternærte barn kan ha alt fra ti bleier med avføring om dagen til en hver syvende til. Gratis frakt fra 6kr. Rett fra kjøleskapet mener jeg, uten at det gjør at de får vondt i magen.


Barn som ikke får tran , bør få D-vitamindråper. Tilskudd av D-vitamin er spesielt viktig for ammede barn som får lite sollys. Det anbefales å gradvis introdusere tran fra ml (en halv teskje) til ml (en teskje) i løpet av de første seks månedene. Fortsett deretter å gi ml tran per dag.


Honning skal ikke gis til barn under ett år fordi den kan inneholde sporer som kan utvikles til botulismebakterier i barnets tarm. I tarmen vil disse bakteriene produsere gift som fører til den svært farlige sykdommen spedbarnsbotulisme. Kostvaner legges tidlig. Tilvenning til og bruk av tran fra spedbarnsalder av vil legge grunnlag for en god kostvane som vil sikre en helsemessig gunstig tilførsel av vitamin D og n-3-fettsyrer, ikke bare i spedbarnsperioden, men trolig også senere i barneårene og i voksen alder.


Vi har hatt behov for et alternativ til brystmelk i uminnelige tider. For tidlig fødte barn kalles også premature. Prematur betyr før moden, det vil si født før uke 37.


Dersom man spiser lite fet fisk kan man dekke behovet for omega-3-fettsyrer ved å drikke tran. Den offisielle anbefalingen fra norske myndigheter er at man bør ta tran daglig fra ukers alder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg