fredag 21. juli 2017

Hvor lang tid bruker et befruktet egg fester seg

Stort utvalg av Lang. Alle varer på lager! Dagsekker, Tursekker, Klatresekker. For menn, kvinner og barn! Klær og utstyr til nedsatte priser! Softshelljakker og mye mer! Fjellsko, Løpesko, Multisportsko.


Jeg vet med sikkerhet når vi hadde sex da vi kun hadde det en gang forrige mnd og dette var 14. Jeg var på UL idag som viste fosterposer men de var så små at det ikke gikk ann å se noe hjerteakt. Selv har jeg brukt det i årevis og vært fornøy bortsett fra en sesong, da hadde de en variant som hadde dårlig sveising i sømmene.


Men neste sett jeg k. En annen komplikasjon kan være at egget fester seg i egglederen, og aldri når fram til livmoren. Det kalles svangerskap utenfor livmor, på fagspråket ektopisk graviditet. Et befruktet egg bruker omtrent en uke å nå livmoren og å feste seg i livmorveggen. Fordi egget dør etter ca et døgn. Dersom et egg ikke fester seg til denne, støtes den ut og forårsaker.


Da tenker jeg ikke på disse dagene fra befruktning til egget er festet, men hvor lang tid egget faktisk bruker på å feste seg til livmorveggen? Jeg som lurte på dette med persona testene her istad. Lurer på en ting til og, hvor lang tid etter EL er det egget fester seg dersom det har blitt befruktet ? Er dette i så fall alltid den samme tiden for alle, eller kan det variere med en dag eller to fra gang til gang og kvinne til kvinne?


Altså-hvis jeg måtte bæsje så skulle det helst bare komme ut av seg selv. Egget fester seg normalt dag 5-7. Med hensyn til det siste, så halveres fruktbarheten fra til år, det vil si at det tar dobbelt så lang tid å bli gravi så det må tålmodighet til.


Når et egg har festet seg vil det skille ut hCG. Da tar det noen dager før hCG-nivået er så høyt at det vil slå ut på en graviditetstest. Små flimmerhår, cilier, som finnes på innsiden av tentaklene, stimuleres av hormonet østrogen og sørger for å skyve egget i retning åpningen på egglederen.


Man kan lett se for seg at mange egg aldri når egglederen, men studier tyder på at så mange som av alle egg når egglederen. Når et modent egg slippes fra en av eggstokkene dine under eggløsningen, fanges det umiddelbart opp av egglederen og begynner sin reise mot livmoren. En forutsetning for befruktning er at det finnes et egg som lar seg befrukte. Et slikt egg er kun tilgjengelig et par dager i måneden, og det frigjøres cirka dager før neste menstruasjon. Når egget løsner fra eggstokken, fanges det opp av egglederen.


Med egg i huset har du alltid mat! Hei, vi holder på med IVF-behandling, og har allerede gått et par runder. Anonymous poster hash: dec6f.


Vårt problem er nå at de befruktede eggene ikke vil feste seg (de ser flott ut når de settes inn). Virkelig store egg nærmer seg derfor grensen for hvor store egg kan bli uten enten å knuse under sin egen vekt eller kvele fosteret. Hvorfor vil de ikke det?


Fossile eggeskall fra langhalsdinosaurer viser egg på størrelse med en basketball, noe som trolig er den praktiske øvre grensen for størrelsen på et egg på land.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg