torsdag 27. juli 2017

Biff kjøttdeig

Forsøk gjort på Nofima i Ås viser at ulike sammensetninger av godt fôr og beite gjør at man kan lage mør og god biff av flere muskler på storfe enn de man er vant til her i landet. Vi har laget en variant med mørt biffkjøtt i en fyldig tomatisert saus. Bland kjøttdeig med salt og pepper, og rør deretter inn sammenvispet egg og melk. Bland potet, løk, rødbeter, sylteagurk, kapers og rødbetelake inn i deigen. Skrell potet og kok dem møre i en kjele med vann, ca.


En kjent klassiker som aldri går av moten og kommer i mange utgaver.

Her er vår favorittoppskrift! Denne skal tilberedes raskt, så du bør bruke en mør biff. Her finner du gode og inspirerende oppskrifter med biff. Har du lyst på entrecôte, indrefilet, ytrefilet eller mørbrad? Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en vid gryte, og stek kjøttdeigen i litt nøytral olje.


Bruk middels til sterk varme. Tilsett løken mot slutten av steketiden og la den steke sammen med kjøttdeigen et par minutter, og tilsett deretter hvitløk, gulrøtter, paprika og aspargesbønner. Varm olje i en gryte og stek kjøttdeig på høy varme til den har fått farge.

Kutt purre fint og finhakk hvitløk. Del gulrot, paprika og tomater i biter og ha alt i gryta. Tilsett buljong, krydder og la det koke i noen minutter. Smak til med salt og pepper.


Kommer til å bruke Lett-Rømme som på 80-tallet :-) og fordi jeg har det i kjøleskapet. Må bare skille seg litt, det er ikke farlig, jeg tilsetter nok også en dæsj med rødvin eller basamico og kanskje et par dråper worchestershire. Hvis du skal lage biff til mange, så kan det lønne seg å helsteke den, og skjære den i skiver etter at den er stekt, eller du kan brune biffene først og steke de ferdig i stekeovnen.


Charles Tjessem har rødbeter, sylteagurk og kapers i kjøttdeigen. Du får oppskriften på biff à la Lindström. Kjøttdeig - Kjøttdeig brukes over hele verden og kan varieres i det uendelige.


Det er nesten umulig å lage noe som ikke smaker godt med kjøttdeig. Lysten til å lage en skikkelig biff Stroganoff har fulgt meg lenge. Adolf Lindstrøm fra Hammerfest var kokk på polarekspedisjoner med Amundsen og Nansen. Vi har tatt fram den svenske.


Bland sammen kjøttdeig , grønnsaker og krydder. Fordel blandingen på midten av hver enkelt toltillalefse. Biff à la Lindström.

Ha over litt tomatsaus og ost (spar litt til gratineringen) før du ruller dem sammen og legger dem tett i den ildfaste formen. Fordel resten av sausen over, og topp det hele med resten av osten. Til tross for utallige oppfordringer og informasjon om risikoen ved å spise oppmalt rått kjøtt oppgir hele prosent at de smaker på rå kjøttdeig mens de står og steker. Stek kjøttdeig i margarin eller olje på høy varme i en jerngryte. Kutt løk, gulrot og stilkselleri i skiver og potet i grove biter.


Ha grønnsaker og potet i gryten, og stek i et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene. Server gjerne med brød eller flatbrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg