mandag 17. juli 2017

Brennkopper baby farlig

Det er ikke farlig å bli smittet med brennkopper , men ubehagelig. Om noen i din omgangskrets har fått brennkoppper er det viktig å være nøye med håndhygienen. Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar.


Har det heller ikke noe å si om barnet fikk vannkopper som baby eller før fylte to år? Har du hatt det, så blir du immun. Hvor viktig er det å vite at en har hatt vannkopper? Det går an å påvise ved en blodprøve, men det er ikke noe vi vil gå ut med som en generell anbefaling. Sykdommen gir sår med gulaktig skorpe som det kan renne væske fra.


Det finnes også en type brennkopper som gir væskefylte blemmer. Nei det er ikke farlig for gravid. Er det farlig å omgå folk med vannkopper når jeg har hatt det selv? Ser at det er litt forskjellig hva folk mener. Kan vannkopper være farlig ? Svar: I de aller fleste tilfellene er vannkopper helt ufarlig.


Den vanligste komplikasjonen som kan skje, er at man kan få bakterier i sårene etter at blemmen er sprukket. Dette kalles brennkopper. Hjelp tror sønnen min har fått brennkopper ! Han har hatt alle barnesykdommene, så det er ikke vannkopper. Hensikten er å øke kunnskapsnivået hos foreldre og andre interesserte om vannkopper.


Det er viktig å kunne litt om hvilke tilfeller hvor sykdommen kan være farlig. Brennkopper begynner som små blemmer, som etter hvert fylles med puss (verk). Ikke alle sykdommmer som innebærer røde prikker eller utslett hos barn er vannkopper.


Du kan lese mer om hvilke andre barnesykdommer som likner på vannkopper her. Search For The Baby. Varicella (vannkopper) og herpes zoster (helvetesild) forårsakes av varicella zoster-virus (VZV) i familien herpesviridae.


Primærinfeksjon forårsaker vanligvis hos barn en mild sykdom med utslett (vannkopper), men kan hos voksne gi et mer alvorlig forløp. Har fått en blemme i ansiktet (ser ut som en blemme hvertfall) og lurer på om det kan være det. Veit ellers ikke hva det kan være. Vannkopper er mest smittsomt 1-dager før utbruddet kommer. Den gir ofte kløende hudutslett med blærer, men forløpet er som regel godartet.


De fleste blir bra uten behandling. Nei, dette er ikke farlig for deg. God håndhygiene og hindring av direkte hudkontakt skal være nok for å hindre smitte.


Det er derimot sjelden at et utslett som kommer sammen med feber hos barnet er farlig. En vanlig årsak til feber hos barn er virusinfeksjoner. Noen virusinfeksjoner kan gi utslett. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv.


Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn. Dren i øret på barn Barn som får ørebetennelse blir som regel friske etter et par dager Men ved vedvarende og gjentatte plager kan et dren være løsningen.


Selv om sykdommen normalt sett ikke er farlig råder Hansen foreldre til å oppsøke lege om du oppdager noen av de typiske symptomene. En forklaring kan være at en baby som sover på magen ligger med ansiktet så nær underlaget at den puster inn og ut den samme luften. En annen forklaring er at barnet regelrett kveles hvis det sover på magen på en madrass som er for bløt og ettergivende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg