tirsdag 4. juli 2017

Hva er autorisasjon

Hva er autorisasjon ? Hvilke yrkesgrupper innenfor utdanningsprogram for helse- og oppvekstfag må ha autorisasjon ? Hvordan går du fram for å få autorisasjon ? Bruk lenkene og finn fram søknadsskjemaet for autorisasjon. Hvorfor har noen yrkesgrupper autorisasjon ?

Når og hvordan kan du miste autorisasjonen din? For enkelte grupper er det krav om turnustjeneste. Autorisasjon som helsepersonell gir en rett til å benytte aktuell yrkestittel.


Personer som ikke har autorisasjon (eller lisens), har ikke rett til å benytte slik tittel. De har heller ikke rett til å bruke en tittel som er egnet til å gi inntrykk av å ha slik autorisasjon. Innmeldingsliste for utdanningssteder og fylkeskommuner.


Språkkrav, kurs i nasjonale fag, kurs i legemiddelhåndtering og fagprøve.

I sikkerhetslovens § er autorisasjon under pkt. AEO er en autorisasjon som Tolletaten etter søknad kan tildele et foretak og som gir visse fordeler i form av forenklinger. AEO er forkortelse for Authorised Economic Operator og som på norsk er oversatt til Autorisert økonomisk operatør. Offentlig autorisasjon sikrer at fysioterapeuten har de nødvendige kvalifikasjonene for å kunne utøve yrket.


Hovedformålet er å ivareta pasientenes sikkerhet. Med offentlig autorisasjon følger et selvstendig og personlig ansvar for å utøve arbeidsoppgaver forsvarlig. Vanlige arbeidsoppgaver for helsefagarbeideren er å behandle pasienter, forebygge sykdom og rehabilitering. Som helsefagarbeider hjelper du pasienten med daglige gjøremål som personlig hygiene, klesskift og måltider, i tillegg til å gi behandling. Du vil også ta deg av de pårørende til den som er syk eller pleietrengende.


En del av formålet er også å sikre at arbeidet utføres av personell med nødvendige kvalifikasjoner. Eier av ekomnett skal bruke autorisert virksomhet ved installasjon, vedlikehold og sammenkobling av ekomnett. Ved søknad om autorisasjon skal det søkes på fastsatt skjema.


Vi oppfordrer helsepersonell til å søke i HPR etter sin egen autorisasjonsstatus. Her finner du mer informasjon om hva etterutdanningen skal omfatte. Regnskap Norge er landets største leverandør av kurs innen regnskapsfaglige og bedriftsøkonomiske temaer.


Vårt kurstilbud har et bredt nedslagsfelt, men er likevel spesielt tilrettelagt for å tilfredsstille etterutdanningskravet for autoriserte regnskapsførere.

Studenter som er utdannet i Norge får autorisasjon etter endt medisinsk grunnutdannelse. De fleste læresteder søker om autorisasjon for deg ved å sende lister til helsedirektoratet over hvem som har bestått eksamen. Praksisskjemaet for arbeidsgivers bekreftelse på relevant praksis er imidlertid foreløpig ikke elektronisk. Det er i stedet tilgjengelig som word-dokument på Finanstilsynets nettste se her.


Skjemaet, i utfylt og signert stan må skannes og vedlegges søknaden i Altinn. Helsedirektoratet gir autorisasjon og lisens til helsepersonell. Alle henvendelser om søknad osv. Hvis du ikke finner yrket ditt i Bransjelisten, trenger du mest sannsynlig ikke autorisasjon eller godkjenning.


Les mer om hva du kan gjøre når yrket ditt ikke er lovregulert. EUs yrkeskvalifikasjonsdirektiv. Andre ord for konsesjon er tillatelse, bevilling, løyve, autorisasjon , lisens og dispensasjon.


I det offentlige betyr dette at man får lov til å gjøre noe som i utgangspunktet ikke er tillatt for alle. Hvilket ord som velges avhenger av hvilket ord som er brukt i den loven det gis en tillatelse etter. Sykepleierutdanningen i Norge er treårig, og nyutdannede sykepleiere i dag har bachelorgrad i sykepleie.


I dag er det høgskoler som tilbyr sykepleierutdanning. Det er også mulig å studere sykepleie utenlands, men studenten må da søke spesielt om autorisasjon for å få jobbe i Norge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg