torsdag 20. juli 2017

Avkokt torsk

Hvor mange måter vi enn tilbereder torsk på, kommer vi aldri bort fra den tradisjonelle avkokte torsken. Kokt torsk er en delikatesse, og om man ikker er så tradisjonell med tilbehøret så kan man få en del nye smaksopplevelser. Her har jeg gulrot, brokkoli og en kremet kyllingsaus til! Kokt torsk eller skrei med agurksalat og sandefjordsmør er tradisjonsmat som du gjerne kan servere som juletorsk, søndagsmiddag eller har gjester.


Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring. En rist i bunnen eller aluminiums-folie gjør det lettere å få stykkene hele opp av kjelen.

Kok opp rikelig med vann, og tilsett salt og eddik. De aller tyngste ligger i januar, med lav himmel, nesten ikke dagslys, skittengrå isholker – og langt, langt til neste sommer. Når noe er så trist, er det beste man kan gjøre å finne noe som er like trist og snu det trill rundt – for eksempel avkokt torsk. Denne oppskriften med torsk er en klassiker som aldri går av mote. Med gulrotstuing ved siden og knasende bacon på toppen er dette en tradisjonsrik rett for hele familien.


Dampet torsk med middelhavsaus. Scenarioet bak denne retten var at jeg hadde tatt opp torskefilet fra fryseren om morgenen, og da jeg kom trøtt og sliten hjem fra jobb på ettermiddagen så hadde jeg ikke den villeste anelse om hva jeg skulle gjøre med fisken, annet enn av jeg hadde lyst til å servere kapers og oliven til. Her finner du mange oppskrifter med torsk.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig. Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif. En pakke på et kilo fisk var akkurat passe til to voksne og to barn her i huset. Avkokt frossentorsk.


Lofotfisket er i gang, og det betyr tilgang på blodfersk torsk. Fersk, avkokt torsk med godt smør eller tradisjonell skrei med lever og rogn er fantastisk godt, men fisken kan også serveres på. Det blir sjelden til at jeg lager det samme tilbehøret til torsken , men som regel består torskemiddagen min av en saus, en grønnsak eller to og til slutt drysser jeg gjerne noe digg over for å løfte retten det siste lille hakket. Slik lager du perfekt stekt torsk. Superenkelt og rask å lage.


Lag den gjerne dagen i forveien og ta kasserollen med laksen som ligger i laken rett ut av kjøleskapet og server. Mariner gjerne fisken på forhånd. La trekke i 3-min til fisken er akkurat gjennomkokt.


Den avkokte varianten, med klassisk agurksalat og rømme, en rett som før ble servert på alle gode hoteller. Fersk torsk skal ligge i rennende, kaldt vann i minst et par timer før koking. Deretter koker du opp vann tilsatt ts salt pr.


Dette er en spesiell bergensrett som ble til i anledning av et svensk prinsebesøk. Den svenske prinsen ønsket seg torsk til middag, og retten ble til for å unngå å servere avkokt torsk til så mange gjester.

For det første flesket jeg til med formiddagsmat med torskefilet med stekt rogn, stekt bacon, råstekte poteter, bløt løk og ertestuing. Rein rock n’roll på tallerkenen og en skikkelig utfordring for vinen. Så etter noen timer var det tid for middag! Den begynte med klassisk avkokt torsk med mandelpotet, persillesmør og lettkokte. Bruk en vid kjele (fiskekjele) til koking av torsk.


Trekk kjelen bort fra varmen og legg fisken i. Sett kjelen over varmen igjen. Torsk skal trekke (ikke koke) 6-min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg