fredag 21. juli 2017

Bestemors tale til konfirmanten

Besteforeldre sin tale til konfirmasjon er en veldig fin og spesiell tale. De har kanskje litt andre betraktninger på enkelte områder og vurderer ting annerledes enn både konfirmanten og foreldrene. Dette er gjerne konfirmasjonstaler med litt mer alvorspreget innhol med innhold av sunne verdier og god etikk.


Er du for eksempel fadder, følger det oftest med en forpliktelse til å holde tale. Problemet mange sliter me er at de ikke alltid kjenner konfirmanten så godt, og da kan en generell tale som fokuserer på gode ord være midt i blinken.

Er konfirmanten opptatt av fotball, kan sikkert denne talen passe. Enten du kjenner konfirmanten godt eller dårlig, vil et slikt konfirmasjonsdikt, som er skrevet av Sidsel Nesse, være noe som vil bli husket. Dersom du kvier deg for å holde en tale , er også et slikt dikt midt i blinken.


Sang i stedet for tale. Vi har god erfaring med sanger til konfirmasjon. I mange melodier kan du få puttet inn alt du ønsker å si til konfirmanten , og kvier du deg veldig til å holde tale , vil en sang være et meget godt alternativ. Her bygger du opp dine konfirmasjonstaler ved at du svarer på spørsmål om konfirmanten.


Ut fra dette bygges talen opp.

Alle spørsmålene rundt konfirmasjonen skjer automatisk fra nettsiden så du kan sitte når du vil på døgnet og lage din personlige tale. En tale tar ikke mange minutter. Derfor for man jo også et litt annet perspektiv på besteforeldrenes konfirmasjonstaler. Les mer om tale fra besteforeldre her.


Konfirmasjonstale 1: En god tale fra bestefar på vegne av begge. En slags) tale til konfirmanten. Hva sier vettskremte foreldre til den mest bortskjemte og prektige norske ungdomsgenerasjon noen gang? Denne gangen er det ikke dine, men mine vi skal minnes.


Du har dessverre vært vitne til en del … la oss kalle det utbrudd … og siden du forhåpentligvis har fortrengt de fleste, vil jeg minne deg på ett som satte ting i perspektiv for meg. En hyggelig tale fra Bestemor. Oppriktig glad i barnebarn, noe talen bærer preg av. Da jeg holdt tale for min sønn, la jeg vekt på et par av konfirmantens egenskaper som jeg beundrer.


Jeg synes en tale til konfirmanten skal være positiv og rosende. Og det er ålreit å komme med et ønske eller et råd til tida som kommer. Men det er lov å nevne noe som kan være bittelitt irriterende. Utseende og prestasjoner er ikke en leie du betaler for å få lov til å eksistere.


Sitater til bruk ved konfirmasjon.

Nyttig for deg som skal holde tale eller skrive en fin hilsen til konfirmanten. Mye skryt kan gjøre konfirmanten flau. Mange ønsker å skryte av konfirmanten , men husk at veldig mye skryt kan virke mot sin hensikt.


Det kan gjøre konfirmanten flau, så det beste er å blande skryt med litt humor. Har du bare godt å si om konfirmanten , kan du være litt morsom på egen bekostning ved å si noe om hvordan du var som ung. Det er mange som ventar at konfirmanten held tale på den store dagen. Sandra Slinning Hasselø er mellom mange som er konfirmant i år og har planar om å halde ein tale. Du finner her ALLTID en god bryllupstale, konfirmasjon tale , velkomsttale, dåpstale, takketale, takke for maten tale , morsom damenes tale , herrenes tale , gode vitser, brudgommens og brudens tale bryllup, bryllupstale forlovertale til bruden, m. Hvis du har lovet å holde tale , slår tvilen fort inn.


Hvorfor bega du deg ut på dette? Du kunne vært en bekymringsløs gjest i bryllupet, konfirmasjonen, firmafesten eller bursdagen. Men i stedet for å småprate om hvor hyggelig det er å samles av og til , er du dømt til å finne et stille sted for å pugge manus og kaldsvette. En konfirmasjonstale kan også framføres som et dikt.


Dette kan være et godt alternativ for den som ikke ønsker å holde en vanlig tale. Gå selvsikkert i retning av dine drømmer, lev det livet du har sett for deg. Alt du trenger å vite for å få et bra liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg