onsdag 19. juli 2017

Fyll til rullekake

Rullekake er en gammel klassiker - og favoritt hos både store og små! Vi har fylt den med bringebærsyltetøy, men du kan selvfølgelig fylle den med det du liker aller best. Rullekake : Formvarm ovnen til 2grader, og dekk en bakeplate med kant med bakepapir.


Egg og sukker piskes til eggedosis. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet.

Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Slik lager du fyll til rullekake med pasjonsfruktkrem 1. Rullekake kan varieres i det uendelige, og fylles med bær og frukt etter smak og behag. Dersom du skal servere rullekake til gjester anbefaler jeg å lage den samme dag som den skal serveres, for da ser den finest ut.


Kle en langpanne med bakepapir. Knekk eggene i en bolle. Smør straks røren utover langpannen. Pisk inn mel og bakepulver.

Stek den midt i ovnen i 8-minutter (den skal ikke bli for hard - det skal rulles!). Fordel blandingen over og strø på bringebær. Fyll til rullekake.


Rull sammen rullekaken fra langsiden. Et godt tips til sukkerbrød og rullekake laget av sukkerbrødrøre. Det kokende vannet binder eggene til en mer stabil røre og det sørger for at kaken hever og således steker jevnt. I ovn ved 225° i 6-minutter Visp stiv eggedosis av egg og sukker. Bland mel og bakepulver og vend det i eggedosisen.


Smør røren jevnt utover papirkledt langpanne. Stek kaken midt i ovnen til den er gyllen. Hvelv kaken på sukkerdrysset papir og avkjøl den under langpannen.


Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Rør inn eggeplomme. Pass på å få jevn tykkelse.


En rullekake er som navnet tilsier, nettopp en kake som rulles rundt fyll før den skjæres i skiver. I dag finnes den over hele verden, fra Chile til Japan, med alt fra karamell- til smørfyll. Her bruker Sætre malte mandler i røren for å gi den mer smak, mens fyllet består av bringebær og den tropiske frukten litchi.


Den har en blomsteraktig smak som passer perfekt til bærene, sier han. Men, eg fant fram til alt det rette til slutt og endte med ei saftig, smakfull, søt og god rullekake.

Eg har stort sett ikkje våre noke fan av denne typen kake, men det blir plutselig noke anna når man lager den sjølv i en sunnere versjon. Noen frykter det å rulle sammen en kake med krem. Alternativt kan du skjære den ferdige bunnen i tre like store deler og legge de sammen til en avlang bløtkake med to lag krem, slik som jeg gjorde i fjor. Det er ingen sak å lage denne kakebunnen. For best resultat, bruk rom-tempererte egg og vend inn hvetemelet i eggedosisen uten bruk av.


Enkel oppskrift på hjemmelaget rullekake med bringebærsyltetøy. Vet det florerer av forskjellige oppskrifter og mange av dem er nok også ganske like hverandre. Denne oppskriften kommer fra min mammas kokebok, og jeg syns den er verdens beste sjokoladekrem.


Den passer til det meste, fra fyll i kake, til trekk rundt kaka, og ikke minst som topping til herlige cupcakes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg