onsdag 1. juni 2016

Slim i halsen etter forkjølelse

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Mote til rett pris - Shop enkelt online hos Zoovillage - Premium brands! Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar.


Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?

Det kan komme fra nese, bihuler eller fra bronkien, sier Olav Kåre Refvem, spesialist i lungesykdommer og indremedisin ved LHL-sykehuset i Gardermoen. Alle opplever vi det i større eller mindre grad en eller annen gang. Slim i halsen - kjerringråd.


Noen opplever også å ha slim i halsen over lengre tid. Ofte kommer det i forbindelse med allergi. Noen får også slim i halsen etter et måltid eller ved trening. Sykdomsforløpet begynner ofte med vondt i halsen , deretter nysing og rennende nese. Hodepine og frysninger er vanlig.


Små barn kan få feber.

Etter hvert sveller slimhinnen i nesen opp og snørret blir tykt og gulgrønt. Tørrhoste, spesielt om natten, er også vanlig. En sjelden gang skyldes plagene kreft i halsen. Er du redd for dette, bør du gå til lege og evt bli henvist videre til øre-nese-halslege. Hva er symptomene på halskatarr?


Symptomene på halskatarr kan være mange. Noen føler tørrhet og andre har for mye slim i hals eller strupe. Hoste er kroppens måte å kvitte seg med slim , fremmede partikler eller annet som irriterer luftveiene. Man får gjerne hoste i forbindelse med forkjølelse , men det kan være andre årsaker. Det kan også være lurt å legge hodet høyere (legg eventuelt bøker under sengebeina), og sove i et kaldt rom.


Det er også lurt å ha et glass vann stående. Drikke lindrer irritasjon i svelget. Sukkerfrie halstabletter gir god lindring, men vær obs ved sengeti da kan man risikere å sovne med sugetabletten i halsen. Klart slim består i hovedsak av vann med proteiner, antistoffer og oppløste salter. Det nasale vevet produserer dette hele tiden.


Det meste renner ned halsen og løses opp i magen. Da begynner det å renne, sammen med litt slim fra bihulene, forklarer Olsvik. Blodig opphostet slim vil si blod eller blodtilblandet slim som hostes eller harkes opp fra de nedre luftveiene.


Mulige årsaker kan være mange, fra forkjølelse og neseblødnin, til blodpropp i lunge og lungekreft.

Det skyldes gjerne en virusinfeksjon, allergi eller røyk og annen forurensing, opplyser overlege ved Statens legemiddelverk, Sigurd Hortemo om. Cystisk fibrose er det nok ikke. Når jeg rammes av dette er det lett å få panikk og bli stresset, men ofte finnes det en bra motgift om du bare leter rundt litt eller spør en lege. Er det uttalt smerter i halsen kan du ha nytte av Zyx og Strefen, lokalt smertestillende for halsen.


Hoste er en naturlig metode for kroppen å forsøke å bli kvitt slim i halsen eller slim fra lungene. Forkjølelse og hoste kan være ufarlig, men det kan være irriterende å nyse og hoste hele tiden. Hoste er irriterende selv for de menneskene som omgir oss, og det kan hindre oss fra å holde konsentrasjonen. Forkjølelse svekker almenntilstanden betraktelig, men her finner du hjelp mot problemet. Her er en oppskrift på en forkjølelseste som ikke bare er helbredende, men også ganske god.


Les mer om forkjølelse. En innsender sier at det er en enkel ting som kan hjelpe mot en hals dom er full. Overflødige klare slim vanligvis drenerer ved hjelp av post-nasal drypp, som ofte er preget av en rennende nese, tett nese, og kiling eller sårhet i halsen.


Hvis andre typer slim er til stede, kan det bety at personen lider av en mer alvorlig tilstand. For eksempel kan grønne, gule, brune eller slim indikere en viral eller bakteriell infeksjon. Bronkitt går som regel over av seg selv, men besøk lege ved mye farget slim og tung pust. Bronkitt er en forbigående betennelse i slimhinnen i luftrøret eller bronkien. Det kommer gjerne etter en vanlig forkjølelse , særlig hos røykere, sier Kari Løvendahl Mogstad.


Hoste og sårhet i brystet er kjennetegn på denne sykdommen. Begynner å bli så lei nå. Det har blitt verre og verre, og det plager meg utrolig mye.


Det verste er at det blir MYE verre etter at jeg har. Infeksjon med coronavirus hos mennesker forårsaker vanlig forkjølelse i de fleste tilfellene. Men noen coronavirus kan forårsake influensalignende sykdommer som kan få et alvorlig forløp, f.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg