fredag 24. juni 2016

Blank utflod hos hund

Blank utflod hos hund

Lynrask hjemlevering av hundemat av kvalitet. Bestill på nett - rask levering! Høy kvalitet, tilpasset din hund. Levert raskt og gratis på døren. Når kun det beste er godt nok!


Let adgang til klinikken fra motorvej. Tisper skal vel ikke ha utflod mellom løpetidene. Som oftest er det ufarlig når det er blankt og luktfritt og allmentilstanden er ok. Aïda hadde hvit utflod etter hennes siste løpeti jeg ringte vet, og hun anbefalte oss å komme innom bare for å utelukke noe farlig. Drektighetslengde Gjennomsnittlig drektighet hos hund regnes for å være ± dager.


Den normale variasjonen er stor, fra – dager og avhenger av mange faktorer som rase, tispens alder, antall fostre, parringstidspunkt, mm. Små raser har ofte noe kortere drektighetstid enn de store rasene. Du kan også føle at hunden fylles rett bak ribbeina når den står på to og du stryker den fra brystet og bakover.


Men alt dette er mer anelse og kan være umulig å se dersom kullet er lite. Det mest sikre tegnet på en fem uker drektig tispe er at hun får en blank , ikkeluktende utflod - en drektighetsutflod. Når min hund fikk løpetid merket jeg bare èn dråpe blod den første dagen. Resten av tiden så jeg ikke noe blod og slik var neste løpetid også.


MEN hun hovner opp til det sykeste i rumpa og ser jo nærmest ut som hun holder på å få baller. Min hund får også litt fargeløs utflod før, under og etter løpetid. Om mulig ville jeg spurt forrige eier. Om når hunden hadde løpetid sist (de har der hver 6-mnd) og hvordan det startet.


Blankt utlod kan være helt ufarlig, om du er usikker går det ann å måle temp for å utelukke feber (OBS hunder har normalt en fra høyere temp enn mennesker) Skrekken er livmorsbettenelse. Løpetid og avl hos hund Det er viktig å vite hva som er normalt ved løpetid hos hund , både om man ønsker å bruke en hund i avl og for å vite når noe er unormalt. Hunden kan ha åpen eller lukket pyometra.


Ved åpen pyometra er livmorhalsen åpen, og tispa vil ha pusstilblandet utflod. Ved lukket pyometra er livmorhalsen lukket og pusset akkumuleres inne i livmoren, tispa blir da ofte akutt dårlig. Hvis du syns det er ekkelt å fingre med din egen utflod , bør du huske at du kommer til å måtte håndtere både oppgulp, oppkast, snørr og og avføring når du har fått babyen din.


Du kan like godt begynne å trene først som sist! Finn en stødig stilling som gjør det mulig å føre en finger inn i skjeden. Katter kan også få betennelse i livmoren. Medisinsk behandling lykkes oftere hos katt enn hos hund , spesielt hvis livmoren er åpen, men det vil ofte være vanskelig å få katten drektig etterpå. Dette nettstedet har til hensikt å gi veiledende informasjon til hundeeiere om helserelaterte spørsmål om hund.


Sykdomssymptomer for hund. Oversikten nedenfor er ikke ment som en nøkkel til alle helseproblemer som kan forekomme hos en hund. Forhåpentligvis gir den deg likevel et lite innblikk i hvilke symptomer som kan oppstå, slik at du etter å ha lest den vet litt mer om hva du skal se etter hos hunden din. Symptomene kan være unormal utflod , vanligvis tykk og kremaktig, men fargen varierer.


Det kan lukte vondt, og skjedeslimninnen blir rød og irritert. Ofte vil tispa slikke seg mye rundt kjønnsåpningen. Selv en veloppdragen hund kan bli opptatt av andre ting under løpetiden, og det krever ikke mange sekunders uoppmerksomhet for at en hannhund kan gjøre en tispe drektig.


De ytre kjønnsorganene hovner opp og det ses blodig utflod fra skjeden. Behandling hos veterinær. Ved overfylte analsekker trenger hunden hjelp til å tømme disse, eventuelt også spyle og skylle. Dette kan utføres på våken hund så frem til at det ikke foreligger en kraftig analsekkbetennelse, da vil det være nødvendig med beroligende og smertestillende.


Blank utflod hos hund

Utflod fra skjeden som lukter vondt, klør eller kommer i unormale mengder er ikke normalt og kan skyldes blant annet infeksjon eller betennelse. I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal mengde utflod og når du bør ta kontakt med lege. Symptomer på livmorbetennelse er at hunden drikker og tisser mer, er nedstemt, har feber (over 3grader) og redusert matlyst. Man skiller på åpen og lukket livmorbetennelse. Hvis du ser en utflod fra skjeden, er det en åpen livmorbetennelse.


Denne er som regel blodig og illeluktende. Når bør du besøke veterinæren? I sta hadde jeg tykk, seig el-lignende utflod. Så antageligvis har jeg forsinka EL, eller så er det et godt tegn.


Sjeldent med utflod hos gutter. Selv om utflod er normalt og som regel ingen bekymring hos jenter, er det verdt å merke seg at det ikke oppstår på samme måte hos guttene. Utflod fra urinrøret til gutter skyldes som regel infeksjon og må sjekkes opp av lege. Innbilt drektighet er ganske vanlig hos hund , og dette kan lure mange uerfarne oppdrettere. En tispe som er innbilt drektig får ofte større patter ca.


Den drektige tispa får også ofte litt rosa spener etter ca. Utflod og skjedebetennelse (skjedekatarr) Hva er utflod - og hva er normalt? Utflod er oftest gulfarget eller melkehvit, og forekommer i alle aldre. Rundt prosent av alle fruktbare kvinner synes utflod er plagsom og bruker daglig truseinnlegg eller bind.


Blank utflod hos hund

Det er vanskelig å angi hva som er normalt i forhold til når man har for mye utflod.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg