torsdag 30. juni 2016

Eksem i ansiktet om vinteren

Nøye utvalgte hudpleieprodukter og merker av høyeste kvalitet. Vi hos Skincity vil spre vår kunnskap og kjærlighet til hudpleie videre til deg. Kjøp for 9kr, få gave på kjøpet.


Stå i mot tegn på hudaldring. Sleep Mask Face Retinol.

Til en ekstra fin pris! Hei, og takk for spørsmål om eksem om vinteren hos en gutt som ellers er frisk. Du beskriver god behandling av din sønns eksem , med bruk av kortisonkrem i perioder med oppbluss, men kun i korte perioder og med nedtrapping der du smører annenhver eller tredjehver dag. Eksem kan være kronisk (langvarig) eller akutt, og har hos de fleste et forløp med bedring om sommeren og forverring om vinteren. Den kroniske formen karakteriseres av et kløende utslett.


Som følge av kloring dannes det ofte områder med fortykket hud som lett sprekker. Det er derfor viktig å ivareta huden, spesielt om vinteren.

Det er fordelaktig å bruke rikelig med fuktighetsgivere på huden om vinteren for å opprettholde hudens barrierefunksjon slik at man ikke utvikler eksem. Lommelegen har tidligere skrevet om atopisk eksem. Voksne får generelt tørr og kløende hud av atopisk eksem. Atopisk eksem kan være utbredt på hele kroppen, men hos spedbarn har de ofte utslett i ansiktet.


Etterhvert som barn blir større finner man det ofte i bøyefurer, som er baksiden av kne, innsiden av albuer og rundt øyelokk, siden huden er ekstra tynn der, forklarer Rørdam. Om plagene varer og man har mye skjelling kan man forsøke et liniment som heter Diprosalic. Dette inneholder et kortison som demper betennelsen samt Salicyl som fjerner skjell. Det finnes flere andre linimenter med kortison som brukes for Seborreisk eksem.


Utslett i ansiktet Seborreisk eksem i ansiktet behandles ofte litt annerledes. For personer som har hudsykdommer som psoriasis og atopisk eksem kan vinteren føre til ekstra tørr hud. Både kulden og mangel på sollys virker inn på tilstanden, så det kan være lurt å ta en prat med fastlegen eller hudlegen for å få litt ekstra hjelp og råd i vintermånedene.


Akne, vorter eller atopisk eksem ? De fleste av oss får av og til plager som kan variere fra små til store. Du kan lese om årsaker, symptomer og ulike behandlingsformer. Velg i listen nedenfor hva du vil lære mer om.

Vinteren kan by på utfordringer for alle typer hu men barn tåler mindre enn voksne, og har du underliggende hudsykdommer (F.eks atopisk eksem , psoriasis) må du passe særlig godt på vinterhuden. Det er ikke bare kulden i seg selv som påvirker huden, det er også de mange overgangene mellom kald vinterluft, og et tørt, varmt inneklima. I tillegg har midlene som benyttes mot sykdommen, en lett betennelsesdempende effekt i seg selv. Hvorfor en slik unormal hudreaksjon finner ste vet man ikke. Tendensen til seboréisk eksem og flass kan være tilstede hos flere familiemedlemmer.


Tilstanden blir ofte bedre om sommeren og verre om vinteren. Eksemet oppstår ofte i ansiktet , spesielt rundt nesen, ved øyenbrynene og i munnvikene, og på brystet, i ørene, armhulene og i lyskene. Seboreisk eksem i hodebunnen kan føre til mye flass. De to vanligste behandlingene er soppdrepende krem og kortisonkrem.


Høst og vinter forverres ofte eksemet, mens om sommeren kan det bedres. Ofte er mange i samme familie rammet. Ved bedring bør det aktuelle fødemiddelet senere reintroduseres i kosten for å bekrefte sammenhengen.


Sørg for at inneluften ikke er for tørr, særlig om vinteren. Tørr hu rødme, eksem og sykdom er et signal om at kroppens immunsystem jobber overti det vil si at huden er inflammatorisk. Stella traff eksperten for integrert medisin, den anerkjente legen Andrew Weil, og fikk hans beste råd for å dempe betennelsesreaksjoner i huden.


Hudpleie Vinterhud - tips for tørr hud. Visste du at produkter som ikke er tilpasset din hu heller ikke vil gi huden din optimal pleie? Her er Vitusapotek sine hudterapeuters egne tips som gjør vinteren bedre for tørr hud.


Selv om Felix bruker kortison hver eneste dag, kommer eksemutbruddene med jevne mellomrom. Eksemet kan dekke kroppen hans fra topp til tå, og han er verst plaget på hender, føtter, hodet og på sidene av ansiktet. Han kan være fin den ene dagen for så å bli dekket av eksem i løpet av dagen eller over natten. Att drabbas av eksem i ansiktet kan vara mycket påfrestande.


Den utsatta lokalisationen gör det väldigt svårt att dölja utslagen. Om besvären blir allvarliga eller utbredda kan det påverka självkänsla och humör betydligt. I nord er det viktig å jevnlig tilføre huden fuktighet, spesielt på vinteren. Det anbefales generelt en PH-nøytral parfymefri hudkrem som påføres to ganger om dagen. Blir man rammet av ømme og røde hevelser i huden, typisk i ansiktet , kan det være at man lider av akne.


Utslettet i ansiktet Seborreisk eksem i ansiktet behandles ofte litt annerledes. Fungoral krem fungerer ofte godt, og kremen motvirker sopp i ansiktet. Produkter med svovel er også til nytte mot seborreisk eksem. Kortisonkremer har god effekt. De skal ikke brukes daglig og over lang tid.


Stress og tretthet kan føre til at eksemet blusser opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg