onsdag 15. juni 2016

Kløe og blåmerker på beina

Så blir det blått, før det igjen blir grønt og gult før det forsvinner. Selv om det som regel er helt naturlige forklaringer for blåmerkene, kan de i noen tilfeller være tegn på sykdom. Hvis du plutselig har mange uforklarlige blåmerker flere steder på kroppen, som armer og bein , kan det være tegn på sykdom, sier Steinert.


Og det har altså ikke du. Derfor må vi tenke i andre retninger, og det er også det du gjør ved ganske så fornuftig å spørre om kløe kan være tegn på annen sykdom e. En av de vanligste årsaker til kløe , uten bakenforliggende sykdom, er rett og slett tørr hud.

All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Blåmerker er misfarging som skyldes blødning i huden, oftest på grunn av skade.


Noen får lett blåmerker. Også Anders Waage, ekspert på blodsykdommer og professor ved Institutt for klinisk og molekylær medisin ved NTNU, forteller at de aller fleste blåmerker er helt ufarlige. Vær på vakt: Til og med en mild leverskade kan være nok til at du opplever å føle deg sliten og trøtt.


Undersøkelsen foregår i lokalbedøvelse.

En spesialist vil så se på et utstryk av beinmargen i mikroskop for å vurdere om det er kreftceller tilstede. Proteinmangel kan også gjøre at blåmerker kan utvikle seg lettere og vare lenger. Andre tegn på proteinmangel er tretthet, riller på neglene, opphovnede ankler og kramper. Fritt Tog T3: På et tidspunkt omdannes Ttil Ti mange av kroppens vev, først og fremst i nyrene og leveren. Fritt T(FT3) kan først da nå inn i cellene for å utøve sin metabolske effekt.


I tillegg omdannes en del (ca. ) av thyroideahormonet Ttil aktivt Tved hjelp av bakterier i mage og tarm. Den britiske kvinnen våknet opp med blåmerker på hele kroppen, og tenkte at de ville forsvinne etter noen dager. Thea ble blåere og blåere, og til slutt bestilte hun time. Kaldt elveblest - på hudfeilene dannes, som raskt forvandles til blister med flytende innhold.


Lignende reaksjoner på beina forekommer ofte i elskere av kaldt vær i tynn strømpebukser eller lette klær. I spesielt alvorlige tilfeller er utviklingen av Quincke ødem mulig. Det gjorde de ikke. Ifølge medisinske kilder, symptomer på bein kreft påvirker oftest barn og unge voksne. Bein kreft kan utvikle seg i noen av de 2bein i kroppen, men de vanligvis dannes i lengre bein funnet i armer og ben.


Både godartede og ondartede svulster vokser og publikum rundt sunne bein vev. Blåmerker på bena (kontusjoner eller ecchymoses) er skader på vevet under huden. Hudoverflaten forblir intakt og show ingen tegn til skade.


Blod kommer ut fra de revne blodkarene, men forblir fanget under huden.

Atter en gang har man våknet etter kun etpar timers søvn på grunn av ekstrem kløe på bena. Jeg kan være nydusjet med nybyttet sengetøy, eller det motsatte. Forøvrig er jeg en mann på år, bo.


For meg har problemet blitt kronisk, jeg reagerer i tillegg på noe mer enn det som er påvist, men finner ikke ut hva, så jeg bruker allergimedisin hver dag. Glemmer jeg tabletten en kvel våkner jeg neste dag med intens kløe i håndflater og på føttene. Listen over mulige årsaker er lang, fra hudinfeksjoner til eksem og dårlig blodsirkulasjon.


På første time vil vi gå igjennom sykehistorien og undersøke huden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg