tirsdag 14. juni 2016

Amerikansk pizza deig

Bestill Mat hos Just Eat på nyttårsdag. Hundrevis av forskjellige restauranter. Selv om jeg vanligvis foretrekker Italiensk Pizza , er det innimellom godt å lage en med skikkelig tykk bunn.


Her har du oppskrift på tykk pizzabunn. Vi ELSKER deig 3.

Ved å lage hjemmelaget deig gir du pizzaen din et løft som vil glede deg, og eventuelt andre som vi få smaker. Jeg venter på en sånn i posten akkurat nå, når jeg har fått prøvd den skal jeg legge ut en test og litt bilder. Har hørt at det skal bli mye kortere steketid med bakestål i stekovnen, vet ikke hvordan det passer til frossenpizza. Men vi snakker nå om hjemmelaget pizza her uansett, det skal bli spennende å prøve. Dette er en langpannepizza laget på ekte 80-talls vis.


Lørdagen ble liksom aldri den samme uten pizza med kjøttfyll, ost og paprika. Tro det eller ei, den er like populær som familiekos den dag i dag. Den kan for eksempel brukes til pizzastiler som New York, New Jersey, Detroit og St.

Deigen er allsidig i bruk og enkel å håndtere. Derfor kan den gjerne anbefales til deg som er ny på pizzabaking. Gjest i kjøkkenet er Bodil Hasselknippe, eier av Pizzastua Asker.


Den spesielle pizza -paien ble til ved at to italiensk-amerikanske entreprenører - Ike Sewell og Ric Riccardo - ville prøve å kombinere italiensk og amerikansk kultur. Den dype pizza -en ble en slager, og ansees nå som en klassisk Chicago-rett. Oppskriften er nok til én rund pizza. Denne oppskriften passer godt til. Bland salt og mel Rør inn litt og litt av melblandingen til du får en smidig deig.


Ingenting er så godt som en skikkelig hjemmelaget pizza. Du starter med det enkleste av alt, pizzadeig. Gode forslag til pizzatoppinger får du også. Genova har tykkere, rektangulær pizza med lettere toppinger, kalt focaccia. I Roma finnes en liknende tykk pizza som selges stykkevis, samt en run tynnere pizza som serveres på restauranter.


I pizzatradisjonen fra Napoli, brukes en deig som inneholder et sterkt, proteinrikt mel ( eller mer), salt, gjær og vann. Flere matsaker på db. Dårlig bunn, dårlig pizza.


Uansett hva du måtte ha av godt fyll, resultatet blir feil.

Lager du derimot en god bunn, behøver ikke fyllet. Vel, for meg er det den enkleste sak i verden fordi jeg kan bake og har holdt på med det i årevis. Men for den som for det meste spiser ute eller som regel velger en pizza fra frysedisken, eller ferdig utbakt deig , så har kanskje kunnskapen fra heimkunnskapen på ungdomsskolen gått i glemmeboken? Pizzabaker Erik Sevaldsen lager en mye mer komplisert deig som er i finne i den fine boka Samvirkelagsbestyrer Eirik Sevaldsens pizzabok.


Her er en forenklet versjon, slik Andreas Viestad skriver om den i Dagbladet Magasinet. Rull ut deigen med en kjevle eller trykk ut med fingrene i en langpanne dekket med bakepapir. La heve litt før du har på fyllet og steker på 2grader til deigen og fyllet er gyllent og ferdig.


For at en pizza skal bli vellykket må du har en skikkelig pizzabunn. Det som gjør oppskriften på pizzabunn så vrien å huske er at det ene tallet er et desimaltall. Det er, eh, grunnlaget for en god pizza. PIzzadeigen er lett å jobbe med og gir en tynn og luftig pizza.


AMERIKANSK PIZZA MENY AMERIKANSK PIZZA. Sett resten av deigen tilbake i kjøleskapet til senere bruk. Legg deigballene i en form, og dryss over litt hvetemel.


Dekk til formen med plastfilm, og la deigballene heve til det dobbelte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg