torsdag 23. juni 2016

Gravid får ikke sove om natten

Lær deg avspenningsteknikker – bruk de gjerne om du våkner på natten og ikke får sove igjen. Ikke opphold deg i sengen lenger enn du forventer å sove. Ikke ta med deg bekymringer i senga. Unngå alkohol som sovemiddel.


Det er nemlig helt normalt å sove mindre når man er gravid.

Ikke er det farlig heller, selv om det kan være veldig slitsomt. Men det gjelder jo også når barnet blir født og trenger mat om natten. Gravid – og kan du stadig ikke sove ? Som gravid kan du have en række udfordringer, som ikke - gravide ikke har.


Især i sidste tredjedel af din graviditet, kan du opleve rygsmerter, der gør det svært at ligge ordentligt, kramper i læggene og en forøget tissetrang, så du skal op flere gange om natten. Jeg sover veldig dårlig, insomnia, våkner flere ganger hver natt (må jo opp 2-ganger om natten bare for å tisse), våkner av smerter i hofter, hode og nakke da det er umulig å finne en ok stilling når jeg ikke får ta smertestillende. Har heldigvis ikke barn fra før jeg må være opplagt for, da hadde jeg overhodet ikke fungert.

Mange mennesker får ikke sove pga tanker som de ikke klarer å slutte å fundere på når de skal sove om natten. Det anbefales at du skriver ned tankene dine slik at du enklere kan lage en strategi som gjerne kan bistå deg med å kartlegge tankene dine. Bronkitt kommer ofte i kjølvannet av en forkjølelse. Forkjølelse er en infeksjon i de øvre luftveiene forårsaket av virus.


Infeksjonen kjennetegnes av sår hals og sykdomsfølelse i starten. Etter få dager får man gjerne tilleggssymptomer som tett og rennende nese, samt ikke -produktiv hoste. FÅR IKKE SOVE : Både sykdom og. Den dypeste søvnen reduseres også når du blir eldre, noe som gjør at du gjerne våkner flere ganger om natten , opplyser Folkehelseinstituttets mann. Hva skal jeg gjøre?


Det hender at man bare ikke får sove. I stedet for å ligge og snu seg halve natten , er det mye bedre å stå opp og gjøre et eller annet. Dette er ikke farlig så lenge man ikke blir helt utmattet. Du kan for eksempel lese, lytte til musikk, strikke, sy, surfe litt på Internett, skrive brev eller noe. Våkner du midt på natt og får ikke sove igjen?


LES OGSÅ: gode grunner til å sove naken.

Slik får du sove bedre. Mange sliter med å få nok søvn, og vi skrev nylig en sak der vi samlet tips til hvordan man lettere får sove om nettene. Det å stå opp når du ikke får sove , gjelder også om du våkner midt på natta , eller altfor tidlig om morgenen. Grunnen til at de største bekymringene ofte kommer om natten , er fordi det er færre ting som distraherer oss på denne tiden av døgnet. Prøv disse triksene.


Er det flere som sliter med å få sove om nettene? Jeg finnes ikke trøtt når jeg først kommer meg i seng og blir liggende å vri på meg. Når jeg sovner kan jeg våkne utallige ganger gjennom natten. Får du ikke sove om natten ? Barnet er også blitt mer aktivt, sover mindre på dagti og klarer å ta til seg mer næring av gangen, slik at det ikke trenger mat like hyppig. Da er det jo kanskje ikke så rart at du fortsatt sliter med søvn da.


Jeg har alltid vært ett dovendyr, kan sove tolv timer hver natt om jeg hadde kunnet det #128517; alltid vært sånn. Så ble bare enda trøttere i graviditeten. Hvorfor får jeg ikke sove ? Ta en titt på soverommet ditt og se hvor lyst det er der om natten. Lysnivåer påvirker produksjonen av melotonin, hvilket er et søvnhormon som hjelper deg med å få sove uten problemer. Sterkt lys kan påvirke frigivelsen av dette hormonet og dermed etterlate deg våken hele natten.


Man skal stå opp til et bestemt tidspunkt om morgenen, uansett hvor mye søvn man har fått. Søvnrestriksjon går ut på å begrense tiden i sengen til det man faktisk sover. Hvis man sover timer pr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg