torsdag 2. juni 2016

Skuffkake med sitron

Skuffkake med sitron

Bruk gjerne ferdig presset sitronsaft på flaske til denne kaken - det er enkelt og praktisk. Du kan selvfølgelig også presse saften av friske sitroner. Husk da å sile vekk alle stenene. Kaken er kjempefin å fryse, også med glasur.


Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor.


Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt! Selv om det er flere nye favoritter som kan lages i langpanne - som den nye 17. En veldig enkel og supersaftig langpanne kake med kefir, kremostglasur og friske bær er den perfekte kaken til sommerfesten.


Skuffkake med sitron

Bærene på toppen kan du variere selv, og jeg tipper den hadde blitt ganske så lekker toppet med moreller også. Varm stekeovn til 1ºC. Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett revet skall og saft av sitron. Bland sammen vaniljesukker, bakepulver og hvetemel.


Rør vekselvis inn i røren med melk. Rør inn smeltet smør til slutt. Rør melis og sitronsaft sammen og glaser kaken.


Skuffkake med sitron

Jeg kan garantere deg at det er bryet verdt med den ekstra hevingen. Utfordringen med denne kaken er å stoppe spisingen i tide. Dette trenger du for å lage tekake i langpanne 1g smør dl melk 9–dl hvetemel g gjær 1g sukker ½ ts kardemomme revet skall fra ½ sitron rosiner. Topping 2g mandler 2g sukker 2g smør ½. Skal du lage kake til mange? Da er langpannekaken løsningen.


Lise Finckenhagen lager den med blåbær og sitron både inni og oppå. Trenger du en langpannekake eller skuffkake til dugnaden, skoleavslutningen, barneselskapet? Langpannekaker er både lettlagde, gode og enkle å dele.


Med porsjoner melk og meieriprodukter kan du bidra til å sikre inntake av jod og kalsium. Et glass melk, et beger yoghurt og en brødskive med ost gir deg enkelt. Yoghurtkake med sitron har en deilig søt smak, men samtidig en lun friskhet fra sitronen. Den er nok en kjent kakeklassiker som er perfekt til kaffekosen.


At den er kjapp og enkel å lage, lett å tilpasse og ikke minst smaker godt, gjør den til en sikker og trygg kakeoppskrift som passer perfekt når svigerforeldre stikker hodet inn for en kjapp kaffekopp. Karamellisert skuffkake med kokos. God mandag, folkens! Saftig skuffkake med appelsin og gulrot.


Helgene er så travle at jeg sjelden rekker å sette meg ned for å gjøre noe som helst. Men nå har jeg tid til å dele denne oppskriften på en deilig langpannekake! Veldig enkel å få til og saftig og god på smak. Vi hadde den med på familiedag i klassen til sønnen min og alt forsvant. Ostekrem med sitron : 1g kremost naturell g smør , romtemperert dl melis ts vaniljesukker ½ dl sitronsaft Fremgangsmåte: Rør smør og sukker hvitt og porøst.


Test med en spiss kniv eller trepinne om den er gjennomstekt. Hvis kaken mangler farge på toppen kan du sette den høyre opp, men da må du passe litt ekstra så den ikke brenner seg. Server gjerne med litt krem eller vaniljeis. Siden toppingen skal være ujevn og strøes på toppen, behøver du med andre ord verken kjevle eller paiforEn smuldrepai kan like gjerne lages i en vanlig ildfast form, og blir nesten bedre jo mer ujevne toppingen er.


Vatt på med litt kanel for en ekstra piff - dette er høst i paiform.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg