fredag 17. juni 2016

Bakt potet bacon mais rømme

Fyll bakt potet med godt tilbehør. Kryddersmør, hvitløksmør, rømme , mais , skinke og ost. Her er en variant med kremet kylling og sprøtt bacon. Bakte poteter er snaddermat, enten som tilbehør eller alene. Enkelt å lage er det også.


Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Med denne metoden kan lett lage bakt potet når det er mange til middag, helt uten stress. Det er ikke nødvendig å pakke hver potet inn i folie heller, skallet blir sprøtt og godt når de bakes uten. Rømme eller en smørklatt er alltid godt.


Hvitløksmør som lages ved at smør røres godt sammen med finhakket hvitløk og kruspersille er et deilig fyll til bakte poteter. Settes i ovnen og skal ha cirka 1time. Steketid varierer mye ettersom søtpotetene variere så mye i størrelse, beregne opp til 1. Jeg liker veldig godt mais til bakt potet -og søtpotet så jeg blander rømme og mais sammen mens jeg venter på at de er ferdige i ovnen.


Poteten ble gjerne pakket inn i aluminiumsfolie, før den ble bakt og servert - litt tørr - med en plastikkgaffel stikkende ut av toppen.

Bakt potet er enkelt og godt, og kan fylles med akkurat det du ønsker. Mais på boks, rømme og bogskinke hørte selvfølgelig med. Kjempegodt, men en smule utdatert. Derfor har vi mekket en supergod Bakt Potet 2. Bakt søtpotet med ost, sprøstekt bacon og frisk vårløk.


Finn laveste nettpris her. Har kjøpt det nå, og aldri smakt det før! Kjøpte kjøttdeig, men kanskje kjedelig å bare spise det til? Hva spiser dere som tilbehør?


Om ein er mange til bords er dette ein enkel rett å lage utan stress. Ein kan fylle poteta med forskjellige godsaker, men vår erfaring er at bacon alltid er ein suksess. Stek hjemme i ovnen kun til deg selv eller om dere er mange.


Bakepotet gjør seg også godt som tilbehør til biff, laks og grillmat. Det er enkelt og godt, og kan fylles med akkurat det du ønsker. På åtti-tallet var det kjempepopulært med bakt potet. Potetene ble fylt med rømme , mais , ost, bacon og sikket mye annet også. Det var en herlig avslutning på en lang kveld.


Kyllingvinger i lett chilimarinade.

Som fyll bruker jeg å ha oppdelt agurk, mais , sopp, råhakket løk, og monterer dette oppi poteten som da er ‘åpnet’. Serveres med mango jalapeño saus. Jeg bruker forresten også rømme til, og da gjerne med friske urter i, som topping.


Jeg bruker sjelden kjøtt til, men finhakket skinke synes jeg smaker godt til. Men, godt tips med bacon , det skal jeg prøve neste gang. Du kan like gjerne bruke den som hovedkomponent i et målti fremfor som supplement til noe annet.


Med eller uten aluminiumsfolie? Dette er en smakssak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg