torsdag 30. juni 2016

Soppsaus til kalkun

Kalkun kan tilberedes på mange måter. Vi har oppskriftene! Få kalkunoppskriftene her. På både helstekt kalkun, kalkunfilet og kalkunlår. Trenger du inspirasjon?

Her får du middagstips fra oss. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Smak til med salt, kvernet pepper og sitronsaft. Erstatt i såfall reinsdyrkraft med kylling- eller kalkunkraft.


Kombinasjonen sopp og fløte er aldri feil! Er du heldig har du ”vill” sopp fra høsten i fryseren. Hvis ikke, får du en helt utmerket saus av sopp fra butikken også.


Velg en blanding av ulike soppsorter om du har mulighet.

Sausen smaker nydelig til all slags kjøtt – fra viltkjøtt til kylling. Hans favoritt er en saus basert på kylling- eller kalkunkraft, men det er også andre gode sauser som inneholder vin, gjerne en søtvin som port. Dette er oppskrift på kalkunsaus Craig Whitson har vokst opp med. Lag saus i formen etter at kalkunen er fjernet eller bruk en dyp panne eller gryte.


Del soppen i skiver. Brun smør i en panne og fres soppen til den har fått en fin gyllen farge. Dryss over salt og pepper. Hell over kraft og fløte og kok opp. La sausen småkoke i ca.


Saus som kokes på innmaten i kalkunen. Dette er en fyldig soppsaus med masse smak, som passer ypperlig til et vegansk festmåltid. Ettersom elgkjøtt ikke er så fett, kan det være godt med en skikkelig kraftig og fet saus laget med creme fraiche og sopp til. Lærer du deg disse sausene, trenger du aldri mer bruke pose.


Her er ti oppskrifter på hjemmelagd saus til kjøtt, fisk, fugl, pasta og pizza. Whitson har også mye erfaring med kalkun fra hjemlandet USA, der tradisjonen med å spise den store fuglen står sterkere enn den gjør her. For noen er kalkun den store julemiddagen, for andre hører den nyttårsaften til.

I USA er den også selvskreven til Thanksgiving. Enten du skal servere den helstekt eller som filet, så trenger den noe godt tilbehør. Her kommer våre beste tips og oppskrifter. Denne soppsausen er perfekt til helstekt indrefilet av svin og gir deg en deilig smak av skog og sesong.


Kantarellene kan du skjære i to. Soppstuing er noe av det beste som finnes, og perfekt tilbehør til lam, vilt og storfekjøtt. Har du en god soppstuing er det nesten unødvendig å lage annen saus.


Den kremete sausen i soppstuingen er nydelig sammen med kjøttet, og gir en skikkelig smaksopplevelse. Denne soppstuingen er nydelig til både vilt, fugl og biff. Kremet soppstuing med bergmynte skogens beste tilbehør.


Slik lager du soppsaus til personer: Legg 1g tørket steinsopp i en bolle. Slå over dl lunkent vann og la dette stå i min minutter. Sil av vannet, men ta vare på det. Finhakk sjalottløk (ganske små).


Surr på medium varme med et dryss flaksalt. Tilsett ts hakket timian og. Oppskrift på saftige elgkarbonader med soppsaus , tyttebær og kokte poteter til personer.


Soppsaus sjalottløk fedd hvitløk ss. Varm kalkun , sval salat. Waldorfsalaten har sin opprinnelse fra New York-hotellet med samme navn.


Over 1år etter har den blitt tradisjonstilbehør til den aller saftigste julefuglen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg