onsdag 29. juni 2016

Smerter i underlivet gravid

Smerter fra urinveiene, f. Tarmsykdommer som kan gi underlivssmerter, er først og fremst betennelser. Blindtarmbetennelse er en årsak til akutte smerter , men mer kroniske betennelser i tynn- eller tykktarmen kan også føre til smerter i underlivet. De fleste tilfeller er ufarlig, men stikkende smerter , noe som føles som knivstikk i underlivet , kan selvfølgelig være skremmende og ubehagelig. Stikking i underlivet som gravid. Livmoren vokser og øker vekten sin fra cirka gram til rundt en kilo i løpet av svangerskapet.


Smerter i underlivet gravid

Muskelen er veldig fleksibel og tøyelig. Fra å ligge godt gjemt bak skambenet vokser den så den til slutt går helt opp til brystbenet. Slimhinnene i underlivet forandrer seg. Faktisk endrer alle slimhinnene i kroppen seg – for eksempel både i munnen, nesen og i underlivet.


Som gravid øker også blodmengden i kroppen din, slik at det blir mer blod i hele kretsløpet – også i slimhinnene. Det oppleves typisk som om man er mer hoven og fyldig i underlivet. Cyster trenger ikke å gi plager i det hele tatt, men kan kjennes ut som et press i magen.


Hvis en cyste sprekker, gir den plutselige, skarpe smerter. Graviditet utenfor livmorhulen. Kan gi blødning og ensidige smerter i underliv eller mage. I tillegg er gravide ofte noe mindre aktive enn ellers, noe som også øker risikoen. Symptomene på blodpropp kan variere fra svært vage til sterke smerter i leggen eller låret.


Foten kan være hoven og varm. Enkelte kan også få feber. Men slike smerter kan også stamme fra tykktarmen eller musklene i underlivet. Kvinner som tidligere har hatt underlivsbetennelse kan, selv om infeksjonen for lengst er overstått, av og til merke underlivet.


Hvis du er eller kan være gravid , kan smertene skyldes en abort eller svangerskap utenfor livmoren. I begge tilfellene vil det også være en blødning fra skjeden. Egglederbetennelse gir smerter. Ofte har man da også feber og generell sykdomsfølelse.


Takvise, meget kraftige smerter kan skyldes en cyste på eggstokken. Jeg har været ved vagtlæge gange og de mener ikke der er noget galt. Alle gravide får plukkeveer — men ikke alle mærker dem.


Smerter i underlivet gravid

Måske føles maven hår uden at det generer dig, måske må du stå stille et øjeblik, og trække vejret dybt et par gange. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. De har nettopp gitt seg, men jeg har blitt fortalt at dette ikke er noe farlig bare livmoren som utvider seg.


Jeg er gravid , og har de siste 5-dagene hatt en del stikk i underlivet. Det kommer og går i løpet av dagen og natta, og jeg kjenner det best når jeg ligger. Noen ganger er det små stikk, andre ganger er det ganske intense smerter.


Smerter i underlivet gravid

Det går alltid over i løpet av noen minutter. Underlivet kan også bli for fuktig. Noen opplever at de har mer utflod enn før. Dette kan være fordi skjeden prøver å opprettholde en normal fuktighet, og enkelte ganger overkompenserer den, forklarer Kirial.


Rett etter fødsel er det for mange helt vanlig å være både øm og sår i underlivet. Dersom lokalbehandlingen ikke hjelper, finnes det en tablett med soppmiddel man kan ta. Denne kan også brukes av gravide , men kun i samråd med lege.


Kontakt i så fall fastlegen din, råder Løvendahl Mogstad. Nosiseptive smerter er vanligvis verkende, skarpe eller bankende. Nervesmerter skyldes sykdom i eller skade av selve nerven. Området som nerven formidler signaler til og fra er i utgangspunktet friskt. Den medisinske betegnelsen er nevralgi.


Kroniske smerter i underlivet kan ha ulike årsaker. Behandling av smerter i underlivet. Det er alltid viktig å oppsøke lege dersom du er usikker på hva som er årsaken til smerter i underlivet , eller dersom smertene er sterke og langvarige.


Varme omslag eller en varmeflaske på det smertefulle området, kan ha lindrende effekt på smerter i underlivet for mange. Eggstokken kan da dreie seg rundt og forårsake sterke smerter. Hvis smertene er konsentrert under menstruasjon, kan det dreie seg om noe som heter endometriose. Man kan også ha smerter i musklene på siden av underlivet. Noen utvikler også åreknuter i underlivet.


Kompresjonsstrømper kan lindre symptomene, men vil ikke forhindre at åreknuter oppstår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg